Elisabet Höglund bloggar om sina favoritdeckarförfattare. Foto: IBLElisabet Höglund bloggar om sina favoritdeckarförfattare. Foto: IBL
Elisabet Höglund bloggar om sina favoritdeckarförfattare. Foto: IBL
"Det är väl roligt att hon gillar Malins böcker. Det gör även jag", säger Leif GW Persson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB"Det är väl roligt att hon gillar Malins böcker. Det gör även jag", säger Leif GW Persson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
"Det är väl roligt att hon gillar Malins böcker. Det gör även jag", säger Leif GW Persson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFoto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Elisabet Höglunds pik mot GW: "Kan ta sig i häcken"

Publicerad

Elisabet Höglund är en stor deckarfantast – om hon får välja läser hon hellre Malin Persson Giolito än Leif GW Persson. 

Hon hyllar Malin Persson Giolito i ett nytt blogginlägg – och passar på att ge en känga till hennes kända pappa:

"GW kan ta sig i häcken, om man får uttrycka sig så". 

Elisabet Höglund är deckarfantast och stor beundrare av författaren Malin Persson Giolito. 

I ett blogginlägg skriver Elisabet Höglund om sin kärlek för författarens böcker: 

"Jag har nyligen läst tre av Malin Persson Giolitos böcker och anser att hon idag är Sveriges överlägset bästa författare i sin genre, nämligen kriminallitteraturen". 

Elisabet Höglund hyllar Leif GW:s dotter Malin Persson Giolito.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Pikar Leif GW Persson

Men Elisabet Höglund, som själv är författare till flera fackböcker och memoarer, nöjer sig inte med att hylla Persson Giolito – hon passar även på att pika hennes far, Leif GW Persson.

"Men nu måste det sägas: GW:s dotter Malin är fullkomligt överlägsen sin far när det gäller författarskap. Hennes böcker står i en klass för sig", skriver  Elisabet Höglund i inlägget och fortsätter: 

"GW kan ta sig i häcken, om man får uttrycka sig så. Ursäkta mig, Leif, men din dotter skriver mycket bättre än du".

Men hon skriver även att hon uppskattar Leif GW Perssons böcker. 

"Jag har läst nästan alla Leif GW Perssons böcker och gillar dem skarpt, även om jag tycker att kvaliteten på böckerna är ojämn", skriver Elisabet Höglund. 

Malin Persson Giolitos "Störst av allt" var fjolårets bäst säljande bok.Foto: VIKTOR FREMLING / PRESSBILD

Leif GW Perssons hyllning till dottern

Leif GW Persson har inget emot Elisabet Höglunds åsikt.

– Det är upp till läsaren, det är väl roligt att hon gillar Malins böcker. Det gör även jag, säger han. 

Då det innan nyår stod klart att Malin Persson Giolitos roman "Störst av allt" var fjolårets bäst säljande bok var Leif GW Persson mäkta stolt. 

– Det är svårslaget tycker jag. Jag är stolt, det är väldigt roligt för henne. Hon har fått ett kolossalt genomslag och det har väl bara börjat. Det ska bli amerikansk tv-serie och allt möjligt, sade han då. 

Han hyllade även dotterns självkänsla. 

– Det är härligt med tjejer som har självkänsla, det gillar jag. Det har hon alltid haft, hon har alltid varit en självständig människa. Det är man ju glad över. Hon har väl fått det av sin mamma, sade Leif GW Persson i december förra året.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag