Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisabet Höglunds flytt utomlands – har bytt liv

Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Foto: BERNT CLAESSON / BERNT CLAESSON EXP
Foto: CHRISTOFFER HJALMARSSON / CHRISTOFFER HJALMARSSON EXPRESSEN
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN

Cancern var nära att ta död på Elisabet Höglund – men hon tog sig tillbaka, och har fått en nytändning på spanska solkusten, där hon bor på deltid. 

SVT-profilen berättar nu om sjukdomskampen, kärleken till maken, och bostadsklippet i Spanien.

– Jag var nere på botten, jag låg för döden. Men nu är jag tillbaka, säger Elisabet Höglund. 

Elisabet Höglund, 73, har blivit friskförklarad från cancern som hotade att göra slut på henne.

Hon fick inte bara behålla livet – hon fick ett nytt liv, ännu mer fyllt av lust.

– Jag har bestämt mig för att leva ännu mer nu än tidigare. Att vara svårt sjuk behöver inte betyda att man går under – man kan komma tillbaka, i allra högsta grad, säger Elisabet Höglund. 

Berättar om lägenhetsklippet

Sedan ett par år tillbaka bor den tidigare SVT-journalisten på deltid i San Luis de Sabinillas i södra Spanien, där hon köpte en lägenhet år 2013. 

– Det är en lägenhet med tre rum och kök som ligger i ett stort, turistbyggt område. Den byggdes mellan 2008 och 2009, precis innan den oerhörda fastighetskrisen i Spanien. 

LÄS MER: Elisabet Högund rasar – förtjänar bättre pension 

– Många lägenheter stod tomma och då sjönk priset. Jag fick ett mycket bättre pris än jag hade fått betala i dag. Jag betalade 100 000 euro. I dag hade jag fått betala 150 000 euro för den. 

Eliabet Höglund och hennes man Bosse Larsson. Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN

Ändå drog hon sig för att berätta om bostadsköpet för maken Bosse Karlsson – hon slog nämligen till på lägenheten utan att förvarna honom.

– Det tog flera dagar innan jag vågade berätta. Sedan sa jag "Bosse, jag ska berätta en sak för dig". 

– "Jaha, du ska flytta till Spanien", svarade han, men jag sade att nej, jag har bara köpt en lägenhet där, skrattar Elisabet Höglund. 

– Vi är självständiga i förhållande till varandra, vi ger varandra frihet. Då kan jag göra en sådan sak som att köpa en lägenhet utan att tala om det. 

LÄS MER: Elisabet Höglunds dolda liv – affärerna med gifta män 

Regelbundna resor till solen

Hon åker vanligtvis ner till Spanien fyra gånger om året. Ibland följer maken med, men nästa resa, i oktober, gör hon på egen hand. 

– Bosse vill inte vara där hela tiden, han är inte så förtjust i det där. Men jag uppskattar att jag får åka ner ibland, jag längtar dit när jag är hemma. Det är viktigt för välmående i livet, att längta till någonting. 

Elisabet Höglund.Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN

Det var just att må väl som var syftet med bostadsköpet, berättar hon.

– Jag var nere på botten, jag låg för döden. Men nu är jag tillbaka. Det var därför jag skaffade lägenheten i Spanien, jag måste börja leva ett nytt liv. Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö. Det är fantastiskt. 

Hon berättar även att kärleken till maken håller sig stark, trots att den ändrat karaktär.

– Vi är kära, men ett förhållande med väldigt stor passion går över med tiden och ersätts av en annan sorts kärlek. Vi är jättegoda vänner, vi grälar aldrig. Jag tror vi har hittat ett bra sätt att leva.