Elisabet Höglund är kritisk mot att hon bara får ut 13 000 kronor i månaden på sin pension. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMElisabet Höglund är kritisk mot att hon bara får ut 13 000 kronor i månaden på sin pension. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Elisabet Höglund är kritisk mot att hon bara får ut 13 000 kronor i månaden på sin pension. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
SVT-profilen har en lång karriär inom tv bakom sig Foto: /IBL / /IBLSVT-profilen har en lång karriär inom tv bakom sig Foto: /IBL / /IBL
SVT-profilen har en lång karriär inom tv bakom sig Foto: /IBL / /IBL
Elisabet Höglund tillsammans med maken Bosse. Foto: OLLE SPORRONGElisabet Höglund tillsammans med maken Bosse. Foto: OLLE SPORRONG
Elisabet Höglund tillsammans med maken Bosse. Foto: OLLE SPORRONG

Elisabet Höglund: ”Jag förtjänar bättre pension”

Publicerad

Tv-profilen Elisabet Höglund, 72, är kritisk till sin pension. 

Höglund berättar om sina inkomster i ”Tankar med...” – och riktar hård kritik mot pensionssystemet. 

– Det är oanständigt, säger hon i podcasten. 

Elisabet Höglund, 72, har en lång karriär bakom sig på en rad SVT-program. Hon har även varit programledare på TV4 och skrivit böcker. 

Men sedan hon passerade pensionsåldern har ekonomin och uppdragen minskat, berättar hon för Daniel Redgert i podcasten ”Tankar med...”. 

– Jag hade ganska bra lön när jag slutade på SVT 2008. Jag hade i alla fall 45 000 i månaden. Det var inte så jättemycket, men det var ändå bra. Jag får väl ut 13 000 i månaden nu, säger hon i podcasten. 

 

LÄS OCKSÅ: Margareta, 65. ''Jag har inte ens råd med mjölk''

 

Elisabet Höglund är inte nådig i sin kritik mot pensionssystemet – och det belopp hon får ut: 

– Det är oanständigt när man arbetat ett helt liv. Man blev utlovad en bra pension och så får man nästan leva på fattigpension, säger hon och fortsätter: 

– Jag måste nästan arbeta för att klara mig. Min man och jag har två hus som vi ska underhålla och drar stora kostnader, säger hon i podcasten. 

 

LÄS MER: Efter succén – nu petas de från "På spåret"

 

Elisabet Höglund: ”Oanständigt”

Elisabet Höglund har fortsatt arbeta och skriver bland annat debattartiklar – men hon är kritisk till arvodena och hon önskar att hon fick ett mer långvarigt uppdrag. 

– Jag får förfrågningar så jag ska inte klaga. Men jag skulle vilja ha något fast, säger hon i podcasten. 

 

LÄS MER: Elisabet Höglund, 71, piskades av mamman

 

Hon och maken Bosse äger ett par hus ihop och tv-profilen har även köpt en lägenhet i spanska Marbella. Elisabet Höglund berättar i podcasten att hon inte har särskilt dyra vanor. 

– Jag köper mycket kläder och skor. Men det är grädde på moset. I övrigt har jag inte dyra vanor. Vi bor i hus på landet min man och jag och i övrigt lever vi väldigt enkelt, säger hon i podcasten och avslutar: 

– Jag tycker att vi förtjänar få en bättre pension. 

Expressen har sökt Elisabet Höglund utan resultat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag