Elisabet Höglund: "Det var som en avrättning"

Elisabet Höglund har blivit anklagad för att inte kunna samarbeta och hugga sina kolleger i ryggen. 

I morse gav hon hela sin version - och berättade i direktsändning om bråket med TV4. 

- Jag har inte varit illojal, förklarade hon i TV4:s Nyhetsmorgon. 

Förkvällskollegerna Carin da Silva och Yvonne Ryding upplevde i förra veckan Elisabet Höglunds utspel som en kniv i ryggen. Carin da Silva sa bland annat till Expressen att Höglund hade ”snackat skit” om dem. 

 I Nyhetsmorgon i morse talade Elisabet Höglund ut om schismen med TV4. 

 Den färgstarka programledaren menar att hon kräver mycket av sig själv och den del av programmet som hon själv är med i. 

"Kräver mycket av mig själv"

 Men tillbakavisar starkt att hon skulle ha varit illojal. 

 - Jag har absolut inte varit illojal. Den diskussionen vi har haft har vi haft inom företaget. Jag kräver mycket av mig själv, säger Elisabet Höglund i "Nyhetsmorgon".   

 - Och i den mån jag har velat förändra något så har det gällt den del av programmet som jag själv jobbar med. Jag skulle aldrig lägga mig i vad mina programledarkolleger gör, säger hon i Nyhetsmorgon.

"Utskälld efter noter"

 Enligt Elisabet Höglund blev hon efter förra tisdagens ”Förkväll” inkallad på möte. 

 Där fick hon veta att hon skulle ta en time-out på en till två veckor. Något som Höglund uppfattade som en förskönande omskrivning på att hon hade fått sparken. 

 Höglund anser inte att hon var för snabb på att gå ut med att hon fått sparken från TV4 trots att företaget kallade det time-out.

 - Vad tror du när man blir inkallad till ett möte som varar i fem minuter där man först blir utskälld efter noter för att man förstör för hela företaget, hela produktionen och förstör för programledarna, och så vidare. 

Avrättning som tog fem minuter

 - Sedan blir jag ombedd att ta en time-out, vem kan tolka det på annat sätt? Klart jag uppfattade det som att jag fått sparken, säger hon i Nyhetsmorgon. 

 - Det var en blixt från en klar himmel att det blev ett sådant möte. Vi har haft många möten och jag har diskuterat med produktionsledningen hur programmet ska göras och vilken roll jag ska spela. Men att det blev så här. Det var ju som en avrättning och den tog fem minuter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.