Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elin Kling blir modell för Louis Vuitton

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Från vänster: Miroslava Duma, 26 år. Frilansjournalist och tidigare redaktör för ryska Harper's Bazaar. Bor i Moskva och är dotter till en rysk senator. Bedriver väl­görenhet via sajten Mira's Planet. Fick en son i oktober 2010. Elin Kling, 29 år. Bloggare, modell och tidigare Expressen-medarbetare. Från Sverige, men bor i New York. Är just nu aktuell med en specialkollektion med det amerikanska klädmärket Guess by Marciano och har nyss plåtats av Louis Vuitton. Hanneli Mustaparta, 30 år. Fotograf, ­bloggare, stylist och modell. Från Norge men bor i New York. Har bland annat arbetat för Vogue, Calvin Klein och Elle. 2011 figurerade hennes självporträtt på t-shirtar från klädföretaget Zara över hela världen.

Elin Kling blir ny modell för modegiganten Louis Vuitton.

I veckan flögs den tidigare Expressen-medarbetaren till Paris för att plåtas.

- Det känns nästan lite overkligt att få samarbeta med dem, säger hon.

Just nu turnerar Elin Kling runt världen för att göra reklam för sitt sam­arbete med det amerikanska klädmärket Guess by Marciano. Men när Louis Vuitton hörde av sig och bad om en plåtning i Paris tvekade hon inte en sekund att ta ledigt från jobbet.

- För mig är det fantastiskt att synas med LV som är ett av världens största modevaruhus, säger hon.

- Det var ganska snabba puckar. Min agent i London ringde och sedan flög de över mig till Paris. Jag var där i två dagar.

Hemlighetsmakeri

Samarbetet med Louis Vuitton låter som en dröm, men det är faktiskt inget som bloggdrottningen ens hade funderat på att hon kunde bli aktuell för.

- Jag har aldrig drömt om någonting jag gör. Jag är så fokuserad på det jag gör för stunden. Men när jag väl blir tillfrågad då är det helt fantastiskt.

Hon får inte avslöja mer om den hemliga plåtningen än att bilderna kommer att publiceras i vår.

På bilderna syns också modebloggarna Miroslava "Mira" Duma från Ryssland och Hanneli Mustaparta från Norge.

Emma Danielsson: En jättechans

Expressens moderedaktör Emma Danielsson om Elin Klings samarbete med Louis Vuitton:

'' Det här är en jättechans för Elin. Louis Vuitton är ett av världens mest lyxiga och prestigefulla modehus. De har en anrik historia och är väldigt trend­sättande. Det här samarbetet väger ­riktigt tungt. Det är inte konstigt att modehuset vänder sig till henne för att göra en plåtning. Hon är en av de största modebloggarna i världen och i modekretsar är hon en jättestjärna. Det är en stor prestige för Elin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.