Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elin Härkönens insikt efter motgångarna

Ur arkivet:
Laila Bagge och Elin Härkönen firade Härkönens 28-åriga födelsedag.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Anton Yigit och Elin Härkönen är kära och lyckliga men Härkönen önskar sig mer tid med pojkvännen som just nu bor i USA.
Foto: Instagram/Breakitandyouwillmakeit
Elin Härkönen har tidigare brutit nacken.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Elin Härkönen har gått igenom flera motgångar i livet – vilket har gjort henne tacksam för vartenda nytt år. 

Nu berättar träningsprofilen om insikten i livet. 

”I dag firar jag livet”, skriver hon på Instagram. 

Elin Härkönen, 28, var elitidrottare och gjorde akrobatkonster på hästrygg, när hon en dag föll av hästen och bröt nacken. Men Härkönen vägrade lägga träningen på hyllan, och lyckades ta sig tillbaka till full hälsa med hjälp av sin träning.

– Jag har kronisk smärta, och det är för att jag är stelopererad, med metallskruvar och platta i nacken för att hålla ihop det. Det är träningen som gör att jag fungerar och har mindre ont, har hon tidigare berättat i ”Malou efter tio”.

På tisdagen fyllde Elin Härkönen 28 år och det firades med en riktig brakmiddag. På plats fanns bland annat vännen Laila Bagge, 49. 

Att fylla 28 är ingenting träningsprofilen har något emot.

”Åldersnoja? Nej, absolut inte. Bara tacksam att jag fått uppleva ännu ett år”, skriver Härkönen på Instagram och berättar samtidigt att hon aldrig tagit åren för evigt. 

”Tänk att jag idag fyller 28… något 18-åriga jag tvivlade starkt på”. 

Med åren har också vissa insikter sjunkit in för Härkönen. 

”Med det sagt: oavsett hur tufft livet kan vara ibland, ge aldrig upp. För en dag kommer du stå där på andra sidan och vara så obeskrivligt tacksam att du fortsatte kämpa. I dag firar jag livet”, avslutar Härkönen. 

https://www.instagram.com/p/CfDXnrHjFQb/?utm_source=ig_web_copy_link

 ”Det enda jag önskar mig”

I dag är hon kär och lycklig med pojkvännen och boxaren Anton Yigit, 30, som har flyttat till USA för att satsa på karriären. På Instagram berättar Härkönen att de pratade med varandra via video på födelsedagen.

”Haft en magisk dag, det enda jag önskar mig är att spendera mer tid med de jag älskar”, skriver hon till en bild på honom. 

Härkonen var tidigare tillsammans med Paolo Roberto, 53, men efter att han gripits för sexköp gick de skilda vägar.

Dramatiken under programmet: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.