Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elin om relationen till Paolo: ”Vi är vänner”

Elin om relationen till Paolo: ”Vi är vänner”
Elin Härkönen
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Paolo Roberto
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Relationen mellan Paolo Roberto och Elin Härkönen tog hastigt slut i våras. 

Nu berättar hon för Aftonbladet att de fortfarande är vänner, men att de inte är ihop.

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv, säger hon.

Paolo Roberto greps i maj när polisen slog till mot en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm. Han togs av polis, erkände sexköp och berättade själv om vad som hänt i TV4. Efter intervjun förlorade Paolo Roberto en rad uppdrag och tidigare samarbetspartners tog avstånd från honom. Det innebar också slutet för varumärket Paolos, med italienska matprodukter.

Efter polisens tillslag mot Paolo Roberto tog relationen mellan träningsinfluencern och den före detta elitryttaren Elin Härkönen, 26, snabbt slut. Men under sommaren har de båda börjat följa varandra på Instagram igen och synts tillsammans på samma fester. 

För Aftonbladet berättar Härkönen att de fortfarande är vänner, men inte är ett par. 

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv, säger hon och fortsätter:

– Men jag säger som jag brukar säga till mina vänner, om det hade varit din bror eller pappa, hade du bara raderat den personen ur ditt liv? Visst, det är svårt när man har blivit sviken, men vi är vänner, jag vill ändå vara vän. Jag tror att jag mår bättre av det än att gå runt och vara arg och hata någon.

”Man vet aldrig vad som händer”

Till tidningen säger Elin Härkönen att hon inte stängt några dörrar för att bli ihop med exet i framtiden.

– Nej, sedan vet man aldrig vad som händer. Jag tror att det är alldeles för tätt inpå för att kunna säga någonting.

Efter sexköpsskandalen i våras fick Elin Härkönen mycket stöd på sociala medier, berättar hon. I skrivande stund har hon nästan 90 000 följare på Instagram och lägger dagligen upp tips om hälsa och träning. 

– Jag mår faktiskt ganska bra. Det är så mycket i livet som är bra, det gäller bara att fokusera på det. Sedan har jag fått så himla fint stöd från alla, jag är väldigt mycket så att jag fokuserar på det som är bra. Sedan finns det mycket negativt också, man bombas med det också men då får man välja vad man ska fokusera på. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.