Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elin Härkönen deltar i TV4:s nya tuffa program

Elin Härkönen, 26, är en av deltagarna i TV4:s nya program ”Elitsoldaternas hemligheter Sverige”.
Elin Härkönen har en tuff tid bakom sig.
Foto: Anna-Karin Nilsson

Elin Härkönen, 26, är en av deltagarna i TV4:s nya program ”Elitstyrkans hemligheter Sverige”.

Hon berättar att beslutet inte var enkelt att ta.

– Jag kände mig ändå rätt stark, trots att jag inte mådde så bra, säger hon.

TV4:s nya programsatsning ”Elitstyrkans hemligheter” drar i gång i slutet av januari.

I programmet utmanas 18 personer, däribland Elin Härkönen, av före detta elitsoldater som testar dem stenhårt både fysiskt och psykiskt.

2019 bestämde sig Elin Härkönen för att avsluta sin elitsatsning inom hästsport, efter att bland annat ha brutit nacken, för att i stället satsa på karriären. Så att tacka ja till det nya programmet var ingen självklarhet.

– Ska jag? Ska jag inte? Jag bestämde mig för att testa. Att det gick hela vägen till att jag kom med, det var väldigt roligt. Man fick med sig lärdomar och erfarenheter för livet, men också vänner för livet. Det var fantastiskt att känna att kroppen ändå kunde leverera, trots allt den varit med om. Jag älskar utmaningar, säger hon.

Hamnade i en svacka efteråt

I våras kastades hela Elin Härkönens värld omkull när dåvarande pojkvännen Paolo Roberto, 51, åkte fast efter att ha köpt sex. Hon har tidigare skrivit på sin blogg att hon genomgick den tuffaste perioden i sitt liv under hösten.

– Jag vet att jag har mitt pannben, och jag har varit med om tuffa saker förut, säger hon.

Inspelningen av det nya programmet ägde rum i september och oktober.

Hur resonerade du när du fick frågan om att vara med?

– När jag tackade ja så var jag ändå på en plats i livet där jag kände mig stark.

Hon utvecklar:

– Okej, det kommer utmaningar i livet, det kommer motgångar – men jag står fortfarande upp. Jag kan ta det där, jag har redskap och verktyg till att hantera det.

– Jag kände mig ändå rätt stark, trots att jag inte mådde så bra. Sen när jag kom hem så gick jag igenom en svacka, för då landade jag. Då var det så mycket att processa. Jag hade pushat mig förbi bristningsgränsen både psykiskt och fysiskt, och att då komma hem och landa, det var då jag kände att allt kom ikapp mig. Jag behövde bearbeta det här, ta hand om mig själv igen. Det var då jag kraschade litegrann.

Ny satsning framöver

Under sommaren och hösten har hon också arbetat med att ta fram sina alldeles egna träningskläder.

Ett arbete som snart kommer ut till allmän beskådan då Breakit Sports lanseras.

– Det känns kul och häftigt att det som jag har designat finns klart i min hand, och att jag får sälja det. Det är väldigt roligt.

– Jag började designa kläder själv för ganska länge sedan, för jag har alltid haft en dröm om att ta fram egna träningskläder. Men jag satte det på paus för jag kände att jag måste bygga upp mitt varumärke först.

https://www.instagram.com/p/CJ5z5v8Je1N/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.