Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywoodfruns livsvändning efter makens plötsliga död

Elena Belle om dödsorsaken och hur benen vek sig när hon tog emot det tragiska beskedet.
Elena Belle och Michael Theanne gifte sig på paradisön Bora Bora 2016.
Foto: Privat
Elena Belle berättar att hon ofta drabbas av overklighetskänslor efter sin makes bortgång.
Foto: Privat
Elena Belle och Michael Theanne.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Elena Belle.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Elena Belles make Michael Theanne kollapsade plötsligt och rycktes bort från henne och deras 2-åriga dotter – men ingen förstod varför det hände.

Nu berättar Elena Belle om dödsorsaken, och hur benen vek sig under kroppen när hon tog emot det tragiska dödsbeskedet.

– Jag drabbades av chock och fick kraftig panik. Det enda jag minns är att Luna slog på mitt huvud och skrek ”mamma mamma”, säger hon.

Tv-profilen Elena Belle, 34, förlorade sin man Michael Theanne för mindre än två månader sedan, han är också pappa till parets dotter Luna Belle, 2. Maken rastade parets hundar i närheten av hemmet i Hollywood Hills då han kollapsade och dog. Han blev bara 45 år gammal.

Det oväntade dödsfallet chockade familj, vänner och musikbranschen. Michael Theanne var en välkänd musikmanager till några av världens mest kända dj:s, som Steve Aoki och Deorro. 

Många har visat sitt stöd för Elena Belle, som nu är änka och ensam förälder till 2-åriga Luna. Efter att ha fått många frågor kring Michael Theannes hastiga bortgång, så väljer Elena Belle att berätta vad som hände honom.

Michael Theanne dog ”inom några sekunder”

Obduktionsrapporten visar att Michael Theanne dog av en hjärtattack, till följd av en hjärt- och kärlsjukdom som ingen visste att han hade.

– Länge visste jag ingenting, bara att han kollapsat och dött – mer kunde de inte säga. Nu har jag fått obduktionsrapporten och han dog av en massiv hjärtattack orsakad av kranskärlssjukdom. Hans blodkärl var alltså blockerade, och han dog inom några sekunder, säger Elena Belle.

”Michael var en underbar make”, säger Elena Belle.
Foto: Privat

”Svenska Hollywoodfruar” gav inblick

Elena Belle och Michael Theanne gifte sig 2016, och hon har berättat att dottern Luna blev till på bröllopsnatten. Tv-tittarna har fått en inblick i familjelivet i ”Svenska Hollywoodfruar”, där Elena Belle varit en av de medverkande.

Michaels dödsdag, den 29 februari, beskriver Elena Belle som en helt vanlig lördag med familjeutflykt på schemat.

– Det var helg, vi skulle ha en familjedag och ta Luna till Santa Monica. Medan jag gav Luna frukost och klädde på henne skulle han ta hundarna på en kort hajk. Men han kom aldrig mer tillbaka, säger hon.

När Elena Belle hörde ett plingande på dörren trodde hon att det var Michael som var tillbaka. I stället var det några grannar som kom med hundarna och räddningspersonal som berättade att hennes man hade ramlat. 

Ingen visste att Michael Theanne hade en hjärt- och kärlsjukdom. Han drabbades av en massiv hjärtinfarkt som han inte överlevde.
Foto: Privat

Tv-profilen berättar att hon skyndade ut på gatan i tron om att hennes man hade ramlat och skadat sig.

Elena Belles chockreaktion: ”De stoppade mig”

– Jag blev orolig och tog Luna och hennes blöjpåse och följde med dem, jag trodde han bara var skadad. Men halvvägs dit stoppade de mig och sa att jag inte kunde gå till ambulansen, att Michael var död, säger hon.

Efter det är Elena Belles minnen grumliga, hon minns att hon inte kunde stå upp och föll ihop på marken.

– Jag drabbades av chock och fick kraftig panik. Det enda jag minns är att Luna slog på mitt huvud och skrek ”mamma mamma”, så jag var tvungen att ta mig samman. De hjälpte mig hem och jag ringde min barnflicka, hela familjen och vänner, säger hon.

Elena Belle berättar att vänkretsen och familjen agerade snabbt. Hennes familj tog första möjliga flyg från Sverige till USA, och har stannat hos Elena Belle och Luna sedan dess.

– Mina vänner var på plats inom tjugo minuter, första nätterna sov tio av mina vänner hemma hos mig. Vi var fyra personer och Luna i min säng varje natt och alla kramade oss, jag fick ett oerhört stöd, säger hon. 

Det har Elena Belle sagt till sin dotter Luna

Hur kan man beskriva det du går igenom för andra?

– Jag är fruktansvärt ledsen. Ofta känns det inte verkligt, utan som en mardröm jag kommer att vakna upp från och då kommer allt att vara som vanligt. Det går bara att förstå om man gått igenom det själv, det är helt svart. 

Hur pratar du med 2-åriga Luna om hennes pappa?

– Jag har sagt till Luna att pappa har rest och den här gången kommer det ta lång tid innan vi ses igen. Han är i ett ställe som heter ”himlen”, men finns också i hennes hjärta och han älskar henne. Vi pratar om honom dagligen. Michael var en underbar make och pappa till Luna, han älskade sin familj och vi honom. 

Elena Belle pratar med sin dotter Luna om Michael varje dag.
Foto: Privat

Elena Belle var med i ”Paradise hotel”

Elena Belle sitter just nu i hemmakarantän med sin familj i huset i Kalifornien, och pratar regelbundet i telefon med en psykolog. Tv-profilen har beslutat sig för att sälja bostaden och flytta till en lägenhet i närområdet. Ekonomiskt är hon och dottern tryggade, men hon känner sig inte säker i den stora villan.

– Vi ska flytta till en lägenhet med dygnet runt-bevakning där vi kan bo ett år. Under tiden ska jag försöka hitta en våning som vi kan köpa och känna oss trygga i. Jag har alltid tyckt att det är läskigt att vara i huset själv eftersom vi haft inbrott förut, säger hon. 

Elena Belle har varit ett känt ansikte för svenskarna sedan 2005, då hon var med i ”Paradise hotel”. Efter realityserien lämnade hon landet för en modellkarriär i USA. 2016 gjorde Elena Belle comeback i tv-rutan i TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar”. 

Börja 2021 med film och TV som får dig att må bra. TV-formatet Spoiler Alert blickar framåt och fokuserar i det här avsnittet på romantik och feel good.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.