Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nour El Refais avgörande beslut med Schyffert

El Refai berättar i ”Skavlan”.
Nour El Refai är med i veckans ”Skavlan”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Henrik Schyffert har barn med Nour El Refai. Foto: STELLA PICTURES

Nour El Refai och kärleken Henrik Schyffert fick sitt första gemensamma barn i oktober.

I ”Skavlan” berättar Nour El Refai om sitt val att vänta med att skaffa barn – och hur sonen hjälper henne med hur hon mår.

– I stället för att kunna vända inåt, tänka på mig själv och hur jag mår, så finns det nu ett fokus som inte handlar om mig, säger Nour El Refai i SVT-programmet.

Det var i slutet av oktober som Nour El Refai, 32, födde sitt och kärleken Henrik Schyfferts första gemensamma barn, sonen Sami.

I fredagens ”Skavlan” berättar komikern och skådespelerskan om hur mycket hon hade längtat efter att få bli mamma till sin lilla bebis – och att hon valt att vänta med barn tills hon gjort klart annat hon vill göra i livet.

– Jag har längtat efter honom. Mycket. Jag har väntat liksom, jag har gjort allt jag har velat göra och sen var det som att: ”Nu är det bara han som kan fylla den här platsen”, berättar hon i programmet.

Nours svåra tid

Nour El Refai har just nu miniserien ”Landet Lyckopiller”, där hon undersöker varför svenskar äter mest antidepressiva mediciner i världen, och berättar om hur hon själv lever med ångest och depressioner. 

El Refai berättar att hon skaffade sig en katt under en svår depression – och jämför det med att hon nu har skaffat barn.

– Det som är så skönt, som jag har pratat om tidigare när jag har varit deprimerad – jag skaffade en katt när jag var som mest deprimerad. Det här har samma effekt, fast är ju ännu starkare. Man får ett annat fokus.

Nours livsförändringen 

Med en liten bebis är det svårt att hela tiden tänka på hur man själv mår – något som har gjort skillnad för Nour El Refai, berättar hon.

– I stället för att kunna vända inåt, tänka på mig själv och hur jag mår, så finns det nu ett fokus som inte handlar om mig. Plötsligt bryr jag mig ju bara att han är mätt och glad och varm, och så, säger hon i ”Skavlan”.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 på SVT1.

Expressen har sökt Nour El Refai för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.