Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Einárs beslut – därför låter han fansen vänta

Einár om flytten från HVB-hemmet och relationen till sin familj
17-åriga Einár har slagit igenom stort under året.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Men rapparen kan komma att vänta med att släppa ny musik. Foto: EXPRESSEN / OLLE SPORRONG
”Jag har redan släppt så mycket i år och det viktigaste är att den får den uppmärksamhet den förtjänar. Jag vill att folk ska sukta efter den”, säger han i en intervju med Dagens Nyheter. Foto: OLLE SPORRONG

17-åriga rapparen Einár är årets svenska musikfenomen, som har gått från att vara okänd till att toppa listorna.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar artisten om hur hans succé ändrat hans liv till det bättre – och hur det går till när han skriver sina hits.

– Alla sex låtarna är gjorda under sammanlagt tre timmar. En natt skickade jag tre nya spår till min producent, säger Einár i DN.

Rapparen Einár – som egentligen heter Nils Grönberg och kommer från Enskededalen i Stockholm – är bara 17 år, men en av Sveriges just nu mest spelade artister.

Med låtar som ”Katten i trakten” och ”Nummer 1” har han toppat Spotifylistorna, och nu väntar hans fans på ep:n ”Drip 2 hard”.

Men rapparen har inte bestämt sig för när han ska släppa sin nya musik – han vill nämligen att fansen ska vänta.

– Jag är fett nöjd men jag vill inte droppa den riktigt än. Jag har redan släppt så mycket i år och det viktigaste är att den får den uppmärksamhet den förtjänar. Jag vill att folk ska sukta efter den. Att de ska sitta vid telefonerna vid 00.00 och vänta på att den släpps. Så jag måste catcha till mig den där suktheten innan jag släpper den, säger han i Dagens Nyheter.

”Skickade bara nya låter hela tiden”

Medan lyssnarna får vänta, så är rapparen otroligt produktiv med sitt musikskrivande. Einár berättar att alla hans bästa låtar är skrivna på högst 20 minuter – och samma sak gäller för nya ep:n.

– Alla sex låtarna är gjorda under sammanlagt tre timmar. En natt skickade jag tre nya spår till min producent. Jag bara skickade nya låtar hela tiden: ”Yo, lyssna på den här.” Han blev helt chockad, berättar rapparen nöjt för DN.

När Einár får frågan om huruvida hans musik eller trassliga bakgrund, där han satt på hvb-hem under en tid, kan inspirera till kriminalitet, så slår rapparen påståendet ifrån sig.

– Jag tror inte att man blir kriminell av att lyssna på musik. Och alla ungar som gillar mig har hört mig i mina intervjuer. Jag har gett den klara bilden. Jag gör inga dumheter längre. I ”Nu vi skiner” sjunger jag till och med att jag inte står i centrum och dealar, att pengarna som kommer nu är vita. 

Expressen har sökt Einár för en kommentar.

Einár”: ”Tänkte inte att det skulle smälla så här stort”

Nils ”Einár” Grönberg:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.