Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Einár avslöjar nytt samarbete – med amerikansk rappare

Einár slog igenom i januari i år.
Foto: OLLE SPORRONG
Danny Saucedo, DJ Black Moose och Einar.

Einár, en av Sverige mest populära artister, står på ”Idol”-scenen i kväll tillsammans med Danny Saucedo och DJ Black Moose.

För Expressen berättar han hur tiden sedan han slagit igenom varit – och avslöjar att han har ett nytt samarbete på gång med den amerikanska rapparen 22Gz. 

– Jag var inte i bästa situationen när jag släppte mina låtar på Spotify, och nu har jag kommit hit, säger Einár till Expressen. 

I kväll är det dags för den första fredagsfinalen av ”Idol” och programmet gästas av artisterna Einár, Danny Saucedo och Dj Black Moose. 

Einár, som egentligen heter Nils Grönberg, slog igenom stort när han i januari släppte låten ”Katten i trakten”.

17-åringen har sedan dess släppt ett album, flera singlar och en EP. Flera av hans låtar ligger nu på Spotifys topp 50-lista i Sverige. 

– Det är roligt. Jag var inte i bästa situationen när jag släppte mina låtar på Spotify. Det har gått så snabbt, nu har jag kommit hit. Jag har ett helt nytt liv framför mig, det är roligt, säger han till Expressen. 

Han berättar att han skriver nytt material hela tiden – och att han har ett nytt samarbete på gång, med den amerikanska rapparen 22Gz.

– Han har spelat in sin vers, allt ligger på mig att spela in min vers. Han filmar i USA, jag filmar min del här och sen släpper vi, säger Einár. 

Visar upp nytt samarbete 

Men först, på fredagskvällen, är det alltså dags för samarbetet mellan Einár, Danny Saucedo och DJ Black Moose att visas upp. 

– Det är fantastiskt att få jobba med en sådan grym, lovande person, säger Danny Saucedo om Einár. 

Trion framför under kvällen sin låt ”Tänker på mig”.   

– Jag är bara glad att den här låten har hittat hem. Idén har legat ganska länge, den hade bara inte hittat något hem. Sedan när DJ Black Moose fick den briljanta idén att sätta ihop oss tre fick låten ett hem, säger Danny Saucedo. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.