Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eija Skarsgård om livet med sju bröder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eija Skarsgård vill inte följa i pappa Stellan och syskonen Bill, Gustaf och Alexanders fotspår.
Foto: Pavel Maira

Pappa Stellan och bröderna Alexander, Gustaf och Bill har var sin Hollywoodkarriär.

Men Eija Skarsgård, den enda tjejen i syskonskaran på åtta, övergav modellkarriären och har inga planer på skådespelande, berättar hon i DN.

– Jag tycker vi har tillräckligt många i familjen, säger hon till tidningen.

Stellan Skarsgård var först ut - och han har följts av sönerna Alexander, Gustaf, och Bill Skarsgård som alla har mer eller mindre blomstrande Hollywoodkarriärer. Även Valter Skarsgård har valt skådisyrket.

Men den enda tjejen i syskonskaran, Eija Skarsgård, 21, kommer inte dyka upp i film eller tv.

– Nej, jag tycker att vi har tillräckligt många i familjen, säger hon i en intervju med Dagens nyheter.

Samtidigt har hon dock påverkats mycket av uppväxten med bröderna och beskriver hur syskonen ofta tog hand om varandra när pappa Stellan var ute och reste och mamman var frånvarande och sjuk. Eija växte upp med tv-spel och grabbiga filmer - och berättar i DN att det sista hon önskade sig i födelsedagspresent var en barbie.

Istället höll hon på att bli modell, efter att ha fastnat på en vimmelbild vid premiären av "Pirates of the Caribbean" som 14-åring och 1,77 lång ringde en modellagentur upp. Fyra år senare slutade hon dock med modellandet.

– När jag kom i puberteten och fick bröst och rumpa och de började tjata om att jag skulle gå ned i vikt tyckte jag inte att det var kul längre, säger hon till DN.

I dag är hon nattklubbschef på Stureplanskrogen Vardagsrummet, och pappa Stellan har ett finger med i spelet kring hur hon sköter nattlivet. Hon beskriver hur hon stött på otrevliga nattklubbsvärdar genom åren, men att hon själv är uppväxt med en pappa som alltid tryckt på alla människors lika värde oavsett pengar och status.

Just nu bokar Eija artister till klubbens fest under Way out west och sparar pengar för att flytta till New York nästa år. Fram till dess spenderas söndagarna med familjen Skarsgård, berättar hon för DN. Då lagar pappa Stellan Skarsgård mat, hennes mamma, bröder och Stellans nya fru är alla på plats.

– Han är fantastiskt duktig på att laga mat. Det är veckans höjdpunkt, säger Eija till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.