"Efva Attling är en bluff"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Expressen har inte lyckats nå silversmeden och artisten Efva Attling för en kommentar till kritiken mot henne. Hon är i Australien och gör PR för Sverige tillsammans med kronprinsessan Victoria.
Foto: THOMAS

OBS! Följande artikel publicerades 15 mars 2005 och är alltså över 10 år gammal. I dag sprids den som ny på sociala medier, framförallt Facebook och Expressen vill alltså uppmärksamma att det alltså är en gammal artikel.

Vänster: Attlings ring. Höger: Schildts ring.


Tillsammans med kronprinsessan Victoria är Efva Attling i Australien för att marknadsföra svensk design.
Nu attackeras Attling av silversmeden Sebastian Schildt:
Hon har väl gått nån kvällskurs, skandal att hon får åka, säger han.


 Under de senaste dagarna har kronprinsessan Victoria rest runt i Australien tillsammans med en PR-grupp med svenska kändisar. Bland annat har Victoria invigt designutställningen "Swedish style". En av dem som bjudits med på resan, för att stötta Victoria och för att marknadsföra svensk design, är silversmeden Efva Attling.

"Bara för hon är känd"

– Hon är bara med för att hon är ett känt namn, som lesbisk och rockartist. Hon är inte silversmed, säger Sebastian Schildt. – Ingenting av det hon gör är handgjort. Verkstaden hon har i sin butik är bara bluff, det skulle inte förvåna mig om hennes smycken gjuts i Asien eller något annat lågkostnadsland. Själv ställer han just nu ut sina silverföremål – bland annat tillbringare i silver – på Galleri nutida svenskt silver i Stockholm. – Allt som jag gör är unikt. Skulle du hellre se att det var du som skickades till Australien? – Jag vill inte byta med henne. Men naturligtvis skulle jag inte ha något emot att tjäna mer pengar på min silverkonst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.