Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hasse Aro lämnar TV4 – gör comeback i TV3

MTG Sverige meddelar nu i ett pressmeddelande att man har värvat Hasse Aro från TV4.
Foto: MTG
Hasse Aro kommer tillbaka som programledre
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Vännen Leif GW Persson gick nyligen över till TV4.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

”Efterlyst” kommer tillbaka – med Hasse Aro som programledare. 

Premiär blir det till hösten i TV3. 

– Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. ”Efterlyst” är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin, säger Hasse Aro i ett pressmeddelande.

MTG Sverige meddelar nu i ett pressmeddelande att man har värvat Hasse Aro från TV4. I samband med detta står det också klart att ”Efterlyst” kommer tillbaka i rutan med start till hösten 2018.

Hasse Aro har tidigare gjort 48 säsonger av det klassiska tv-programmet och jobbade i nära 25 år med ”Efterlyst”. Nu säger han:

”Trots att har formatet har så många säsonger i ryggen är det mer aktuellt än någonsin. Det finns en trygghet i formatet för att det är så välkänt men självklart kommer vi också förnya berättandet. Vi rapporterar inte bara om brotten – vi bekämpar dem.”

”Efterlyst” sändes i sammanlagt 50 säsonger innan MTG lade ner tv-programmet. När man nu lanserar ”Efterlyst” igen kommer det att sändas på TV3, Viafree och i Viaplay.


LÄS MER: Leif GW:s listiga drag –  vid avhoppet från SVT 

Filippa Wallestam är SVP och Operativ Chef Nordic Entertainment på MTG:

”Det känns fantastiskt att bygga crime igen på TV3. Det är en genre som ligger i kanalens DNA och som vi saknat på senare år. Nu satsar vi igen och då finns det ingen bättre programledare vi kan tänka oss än Hasse Aro, han är ju originalet. Just crime fortsätter engagera svenska folket brett och vi kan se synergier kring crimegenren på alla våra plattformar inom MTG Sverige.”

Det var i årskiftet 2013/2014 som Hasse Aro sa upp sig från produktionsbolaget Strix Television. Hans lämnade då även rollen som programledare för ”Efterlyst”.


LÄS MER: Leif GW Perssons hyllning till tittarna efter sista "Veckans brott" 

Hasse Aro värvas från TV4

Hasse Aro värvades sedan av TV4 och fick som uppgift att lyfta in kriminaljournalistiken i ”Nyhetsmorgon”.

Beskedet om att Hasse Aro nu lämnar TV4 kommer kort efter att kanalen värvat Leif GW Persson från SVT.

”Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. ”Efterlyst” är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin”, säger Hasse Aro i det  pressmeddelande som gick ut på onsdagen.

Susanne Nylén är presschef på MTG Sverige och säger så här om värvningen av Hasse Aro:

– Det här är en dialog vi har haft med Hasse Aro under en längre tid och det blev klart alldeles nyligen. Båda parter har varit väldigt positiva under den här processen att göra ”Efterlyst” tillsammans och TV4:s värvning har inget med vår dialog att göra. Men vill Leif GW Persson komma in som sidekick i ”Efterlyst” igen är han självklart välkommen.

Nylanseringen av ”Efterlyst” har premiär hösten 2018 i TV3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.