Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter video på Tiktok – nu riskerar 21-åring fängelse

Så många använder TikTok, några kända användare och åldersgräns för appen.
Kristin Hailee Farris pekar finger åt kritikerna.Foto: Skärmdump / TikTok
Kristin Hailee Farris matar en svartbjörn.Foto: Skärmdump / TikTok

Kristin Hailee Farris har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat en video på Tiktok där hon matar en svartbjörn i fjällorten Gatlingburg, Tennessee. 

Nu riskerar amerikanskan sex månaders fängelse och böter på 4400 kronor. 

– Många matar avsiktligt björnarna med liten hänsyn till vilka konsekvenser det kan få för björnar och människor, säger David Sexton, fältinspektör för Sevier County Wildlife, i ett pressmeddelande. 

Kristin Hailee Farris, 21, från Virginia filmades när hon matade en björnunge under en vandring i fjällorten Gatlinburg, Tennessee. 

Filmen publicerades på Tiktok och fick över en halv miljon visningar innan den togs bort. Anledningen? Hon gjorde samhället i Gatlinburg upprört genom att mata djuret med både choklad och vattenmelon. 

”Jag är den där galna 'redneck'-tjejen er morsa alltid berättade om”, skrev hon till videon. 

Riskerar sex månaders fängelse

I Gatlinburg är det olagligt att mata eller slänga sopor som kan locka svartbjörnar inom eller nära orten, eftersom de kan återvända, ställa till med oreda och utgöra en fara för medborgarnas liv. 

Nu riskerar Kristin sex månaders fängelse och böter på cirka 4400 kronor. 

David Sexton, fältinspektör för Sevier County Wildlife, fördömer matningen och säger i ett pressmeddelande: 

– Den obeskrivliga känslan att få ett nära möte med en svartbjörn är konstigt nog kraftfullare än sunt förnuft, säger han och fortsätter: 

– Många matar avsiktligt björnarna med liten hänsyn till vilka konsekvenser det kan få för björnar och människor. 

Pekar finger åt kritikerna 

Tennessee Wildlife Resources Agency skriver vidare i pressmeddelandet: 

”Även om svartbjörnar vanligtvis är toleranta mot människor bör de alltid behandlas som vilda djur, oavsett om de är i fångenskap eller i naturen”. 

Själv verkar hon dock ta det hela med ro och har efteråt bemött kritikerna med att lägga upp en bild där hon pekar finger. 

Här avlossar influencern flera skott med vapnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.