Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter traumat - gick    till Andra chansen

Andreas Johnson berättar för Expressens Therese Färsjö att artisten fru Lisa Knapp har varit allvarligt sjuk. Foto: Sven Lindwall

På lördagen gick Andreas Johnson vidare till Andra chansen i årets Melodifestival.

För Expressens Therese Färsjö berättar artisten och hans fru Lisa Knapp om traumat som de har genomlidit den senaste tiden.

Lisa Knapp har sedan i höstas varit allvarlig sjuk och skrev avskedsbrev till sin familj.

- Jag hoppas att jag aldrig behöver läsa dem, säger sångaren.

Foto: Foto: Sven LindwallDet var femte gången som han stod på Melodifestivalens scen.

Denna gång med låten "Lovelight".

Och även om det inte blev en biljett direkt till Globen i år, så gick Andreas Johnson vidare till Andra chansen om två veckor.

I lördagens Expressens berättade sånagren, 41, för Therese Färsjö om det livstrauma som han och familjen har tvingats genomlida.

Artistens hustru Lisa Knapp, 38, har sedan i höstas varit allvarlig sjuk och opererats tre gånger.

"Helt transparent"

Den sista operationen var akut - dagen före julafton då hennes tjocktarm hade brustit och hon hade en bukinflammation

- Efter hela hösten med två olika operationer var det inte direkt vad vi hade räknat med. Man kände sig helt transparent och trodde inte att det var sant, säger Andreas Johnson till Therese Färsjö.

Jul och nyår tillbringades Lisa Knapp på intensivvården. Där formulerade hon avskedsbrev till familjen, något hon också gjort tidigare under hösten när hon opererades - först för en infektion på äggstockarna och sedan för en blödning bakom ögat. Bland annat skrev hon godnattsånger och brev till barnen.

- Hon hade dödsångest, säger Andreas Johnson och fortsätter:

- Jag hoppas att jag aldrig behöver läsa dem.

Lisa Knapp är på plats i Leksand med barnene Ella, 5, och Tim, 1. Hon berättar för Expressens Therese Färsjö att hon mår "sådär".

- Men vi har lärt oss så mycket. Att vi älskar varandra och att allt kanske inte är så viktigt. Småsaker som var stora förut, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.