Mariann Tell, 72, från Spånga kunde knappt förstå vad som hände i morse när hon skrapade fram 2,5 miljoner i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4Mariann Tell, 72, från Spånga kunde knappt förstå vad som hände i morse när hon skrapade fram 2,5 miljoner i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4
Mariann Tell, 72, från Spånga kunde knappt förstå vad som hände i morse när hon skrapade fram 2,5 miljoner i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4
Mariann Tell, 72, från Spånga, vann 2,5 miljoner kronor. Foto: TV4Mariann Tell, 72, från Spånga, vann 2,5 miljoner kronor. Foto: TV4
Mariann Tell, 72, från Spånga, vann 2,5 miljoner kronor.  Foto: TV4
Programledaren Peter Jidhe blev så glad att han lyfte upp Mariann i ett glädjelyft! Foto: TV4Programledaren Peter Jidhe blev så glad att han lyfte upp Mariann i ett glädjelyft! Foto: TV4
Programledaren Peter Jidhe blev så glad att han lyfte upp Mariann i ett glädjelyft!  Foto: TV4

Efter tragedin – Mariann vann 2,5 miljoner

Publicerad

Mariann Tell, 72, från Spånga kunde knappt förstå vad som hände i morse när hon skrapade fram 2,5 miljoner i "Nyhetsmorgon".

Nu ska hon skänka en del av pengarna till ett katthem – efter sin egen tragedi.

– Min egen katt somnade in förra året, säger hon.

Mariann Tell skrapade fram tre stycken tv-symboler på en triss i slutet på december förra året. Hon prenumererar sedan tidigare på fyra lotter i månaden – men hon kunde aldrig tro att det skulle gå så här bra.

– Jag brukar aldrig vinna några stora vinster, säger hon.

Men väl i "Nyhetsmorgon" blev det fullständig jackpott för den 72-åriga pensionären – 2,5 miljoner direkt in på kontot.

Ren glädjehysteri

Och det blev ren glädjehysteri i studion, programledaren Peter Jidhe lyfte upp Marian i ren eufori.

– Först förstod jag inte. Jag trodde inte det var sant. Man håller ju lotten upp och ner när man skrapar, så jag trodde att det var 250 000 kronor först, säger en lätt chockad Mariann.

 

LÄS MER: Ny trissmiljonär i TV4:s "Nyhetsmorgon"

 

Nu berättar hon vad hon ska lägga pengarna på.

– Jag behöver en ny bil, för den jag har nu är över tio år gammal. Och sen ska jag nog köpa en ny tv också, för den jag har nu har pajat så jag måste byta.

Mariann ska också skämma bort sin bros familj och sina barnbarn, men hon vet inte riktigt vad de ska lägga pengarna på.

– Jag kommer att dela med mig delvis så klart, men vi får se vad vi ska hitta på.

Marainn ska skänka bort pengarna

Tell kommer också att skänka pengar till ett eller flera katthem. Katter är nämligen något som alltid har stått henne nära.

 

LÄS MER: Studenten vann högsta vinsten på Triss i TV4

 

– Jag har haft en katt själv, men hon somnade in förra året. Men katthem har alltid ont om pengar, så det kommer säkert välkomnas, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag