Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter tittarnas högljudda krav – nu lyssnar SVT

Fredrik Lindström, Kristian Luuk
Elisabet Höglund, Jesper Rönndahl

2016 valde ”På spåret” att skrota det klassiska tävlingsmomentet ”Vem där” och ersätta det med ”Listan”.

Men en högljudd tittarskara vill att den gamla grenen kommer tillbaka – nu svarar SVT på tittarnas krav.

– Vi är väldigt glada för engagemanget, och vi hör dem, säger producenten Charles Franz.

I kvällens ”På spåret” är det dags för kvartsfinal och det ska avgöras vilket som blir det fjärde och sista paret att gå till semifinal. Två av tittarnas favoritlag möts i rysarkampen: Josefin Johansson och Johar Bendjelloul mot Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl.

SVT meddelar nu att de släpper ett specialavsnitt på lördag kl 16. Med anledning av fredagens spännande program har de låtit konkurrenterna Josefin Johansson och Jesper Rönndahl träffas för att titta på avsnittet och återuppleva alla känslor igen. Extraavsnittet publiceras på ”På spårets” Facebooksida.

Innan nyheten släpptes spekulerades det bland tittarna om vad det var för överraskning SVT skulle komma med, och gissningarna var många. Något som framgår i kommentarsfältet är att flera tittare hoppades på ett kungörande om att det klassiska tävlingsmomentet ”Vem där” skulle komma tillbaka. 

 

 

SVT svarar på tittarkravet – kan ta bort ”Listan”

Enligt producenten Charles Franz är kanalen väl medvetna om tittarnas vilja.

– Jag har förstått att ”Vem där” har en väldigt stor fanskara. En högljudd tittarskara vill ha det tillbaka. Vi är väldigt glada för engagemanget, och vi hör dem, säger han.

Enligt Charles Franz fyller trepoängsmomentet en stor funktion i tävlingen. 

– Det finns en tradition av ett trepoängsmoment i ”På spåret”. Före ”Vem där” fanns ett moment som hette ”Retur”. ”Vem där” var ingen braksuccé direkt, men folk lärde sig att älska det, säger han.

SVT kan nu komma att uppfylla tittarnas önskemål. Charles Franz menar att de är lyhörda för tittarnas respons.

– Vi håller precis nu på att planera hur nästa års ”På spåret” ska se ut, då är frågan vad trepoängsmomentet ska vara där – ska vi fortsätta utveckla ”Listan”, ta tillbaka ”Vem där” eller införa något helt nytt? säger han.

Det var 2016 som SVT beslutade sig för att skrota grenen ”Vem där” för att i stället göra plats för ”Listan”. ”Vem där” tillkom säsongen 2010

”På spåret” leds av Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Programmet sänds i kväll klockan 20:00 på SVT1.