Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter tidigare bråket – Comhems kunder blir utan TV4-kanaler

Comhems kunder blir utan en rad TV4-kanaler.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det är resultatet efter de långdragna förhandlingar som följde bråket i vintras, skriver Dagens Media.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Comhems kunder blir utan en rad TV4-kanaler.

Det är resultatet efter de långdragna förhandlingar som följde bråket i vintras, skriver Dagens Media.

”Vi förstår att de påverkade kanalerna kommer saknas hos vissa”, skriver Comhem till sina kunder.

I december förra året hamnade Comhem och TV4 i en stor avtalskonflikt – något som resulterade i att TV4:s kanaler släcktes ned hos Comhem-kunderna.

Strax före jul kom parterna överens och Comhem började sända TV4 i sitt nät igen – samtidigt har förhandlingarna mellan parterna fortsatt.

Kanalerna kommer inte tillbaka

Nu rapporterar Dagens Media att de utdragna förhandlingarna är klara och att de resulterat i att en rad TV4-kanaler inte kommer att kunna ses av Comhem-kunder – det handlar om TV4 Fakta, TV4 Guld och TV4 Film.

De kanalerna har saknats i kundernas utbud sedan konflikten bröt ut i december och de kommer alltså inte tillbaka. Däremot är Sportkanalen, som också saknats för Comhem-kunder sedan i vintras, nu tillbaka – dock ej i kanalpaketen, men i ”paketeringen från C More”.

”TV4 är hela Sveriges tv-kanal och vi vill alltid att så många så möjligt ska ta del av våra program och kanaler. Det kan de också göra i mobil, platta och dator genom TV4 Play där det mesta finns gratis. Eftersom Com Hem inte sänder vissa av våra kanaler får vi tipsa deras kunder om att de kan se vårt utbud på nätet. Jag vill däremot inte kommentera förhandlingarna i media”, skriver TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg i ett mail till Dagens Media. 

Comhem: ”Kanaler kommer saknas”

Inte heller Comhem vill säga något om förhandlingen. I ett meddelande på sin hemsida skriver företaget till kunderna:

”Vi förstår att de påverkade kanalerna kommer saknas hos vissa av våra kunder. Marknaden för tv och underhållning utvecklas extremt snabbt och till följd av detta gör Com Hem en större omstrukturering av våra kanalpaket för att möta våra kunders aktuella och framtida behov.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.