Efter SVT-succén – Sverker Olofsson bytte liv och försvann

Foto: / SVT
Foto: / OKÄND

Han var "Plus" personifierad – men för sju år sedan bestämde sig Sverker Olofsson för att lämna SVT-programmet.

I en intervju med Hänt Extra berättar han nu vad som hände sedan – och var den berömda Plus-tunnan tog vägen.

– När jag är jävligt nedstämd så sätter jag mig vid tunnan och lägger kinden på locket, säger han till tidningen.

Sverker Olofsson ledde "Plus" i SVT 23 år innan han i februari 2010 valde att tacka för sig och lämna kanalens flaggskepp.

Sedan dess har det redan hunnit gå sju år men Sverker Olofsson, som bor i Vännäsby tre mil väster om Umeå, har inte legat på latsidan. 


LÄS MER: Sverker Olofsson gör oväntad comeback 


I en intervju med Hänt Extra berättar den folkkära programledaren vad som hände efter att han lämnade "Plus".

– Jag jobbade en period på nyhetsredaktionen på SVT. Jag har även startat Sverker ord AB, ett bolag där jag anordnar konferenser och ger kurser i intervjuteknik. Dessutom kör jag "Ring P1" fyra, fem veckor om året. Det är fruktansvärt roligt och spännande. Man vet aldrig vad folk vill snacka om säger han till tidningen.

Berömda röda soptunnan

Sverker Olofsson berättar även vad som hände med den klassiska Plus-tunnan, den berömda röda soptunnan som var med i "Plus".

– Den har jag lagt beslag på! Tunnan är en av mina förälskelser i livet, det kan jag lugnt säga. Den står i mitt arbetsrum omgjord till tv-bänk. När jag är jävligt nedstämd så sätter jag mig vid tunnan och lägger kinden på locket. Då blir jag alltid på glatt humör. Nu framstår jag väl som lätt korkad men faktum är att den här tunnan har haft stor betydelse för mig. Den var så fruktansvärt bra i "Plus". Det var den och redaktionen som var själva grejen, säger han till Hänt Extra.


LÄS MER: Sverker Olofsson: Inte nog med att sms-skojarna får härja fritt. De får samhällets hjälp också. 


Sverker Olofsson får också frågan om vad han gör för att få utlopp för sina frustrationer efter att han lämnade "Plus".

– Promenerar. Det är bra för hälsan och psyket. Det finns en sträcka där jag bor som är elva kilometer lång. Jag har bestämt mig för att gå den 100 gånger per år. kväll ska jag ut på det hundrade varvet.

I en intervju med Expressen 2016 berättade Sverker Olofsson att han saknar tv-yrket. 

– Ja, vänta ska du få se. När du är tvungen att lämna redaktionen och pulsen och känslan av att vara med, att kliva in i studion, arbetskamraterna, det är klart man saknar det något fruktansvärt mycket. Men det är inte så att jag har några depressiva problem med det. Men det är klart jag saknar det väldigt mycket. När man ser att det händer saker så tänker man: "Jäklar om man fick vara med där, då skulle jag ha ställt mycket bättre frågor". Även om det är alldeles fel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.