Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-konditorn i bråk kring trendsemlan

Foto: TV4
Foto: OLLE SPORRONG
Johan Blidberg visade upp sin semla i "Dessertmästarna".
Foto: Pressbild

Tv-konditorn Roy Fares och Mattias Ljungberg har fått stor uppmärksamhet för sin "nachosemla".

Nu anklagas de för stöld av den halländska konditorn Johan Blidberg, som visade upp en egen taco-inspirerad semla för kändiskonditorerna i tv-programmet "Dessertmästarna".

– Då fick de här två killarna, som nu har kommit på det och fått äran och rampljuset, smaka på den, berättar han för P4 Halland.  

Kändiskonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg har fått stor uppmärksamhet för sin nya semlevariant "nachosemlan".

Bland fansen finns bland annat Camilla Läckberg, som rekommenderat den i sina sociala medier. 

Nu träder den konditorn Johan Blidberg från Falkenberg fram och berättar att han var först med kombinationen semla och taco – och att han dessutom lät både Fares och Ljungberg smaka hans semla i tv-programmet "Dessertmästarna".

– Då fick de här två killarna, som nu har kommit på det och fått äran och rampljuset, smaka på den, berättar han för P4 Halland. 

Fares "nachosemla" mycket lik 

Enligt Blidberg är den nya semlan väldigt lik hans eget original, förutom att hans egen har fler toppings och är lite färggladare. 

– Såklart är det ju lågt hängande frukt. Det är ju mjöl, mandel och grädde. Det finns ju inte miljoners grejer att göra, säger han till Sveriges Radio och fortsätter:

– Man får väl se det som ett smicker – att de tog idén.


LÄS MER: Tar klassiska semlan ett steg längre – här är Roy Fares ”nachosemla”

https://www.instagram.com/p/BdiH8DeA7Yv/?taken-by=royfares

Roy Fares har tidigare berättat om sina tankar kring nachosemlan – och hur den ger mer av det goda och mindre av det tråkiga brödet.

– Jag tänkte att på fredagar äter man tacos och det är nästan som tradition i Sverige och semla är också en väldigt stor tradition så varför inte kombinera de här två? har han sagt och berättade vidare:

– Jag känner ofta att bullen är överflöd, man vill ju ha mer av grädde och mandelmassa som är det goda. Sharing is caring, nu kan man också dela med sig. Vi lanserade den i går och det har varit jättebra respons. Folk har tyckt att den är rolig och smidig att äta.

I september 2017 öppnade Roy Fares och bagaren Mattias Ljunggren kaféet Mr Cake på Östermalm i Stockholm där de säljer nachosemlan. I en film Instagram gör duon ”slut” på den klassiska semlan. 


LÄS MER: Hemligheten bakom Läckbergs kupp 

https://www.instagram.com/p/Bdf8cMenO-9/?taken-by=lackberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.