Ur "Dirty Dancing". Foto: - - / FILMBOLAGUr "Dirty Dancing". Foto: - - / FILMBOLAG
Ur "Dirty Dancing".  Foto: - - / FILMBOLAG
Foto: / FILMBOLAGFoto: / FILMBOLAG
 Foto: / FILMBOLAG

Efter succén – så gick det för ”Dirty dancing”-stjärnorna

Publicerad

"Dirty Dancing" hade premiär för 30 år sedan och sången "I've had the time of my Life" vann en Oscar för bästa sång.

Men vad hände sen för stjärnorna?

En av skådespelarna lämnade rampljuset helt, en annan opererade sin kända näsa.

Jennifer Grey 

Jennifer Grey, 57, spelade den ikoniska rollen som Baby i kultklassikern. Under de nästkommande åren medverkade hon i en rad filmer, däribland "Spårhundar på Broadway" och "Askungen i Paris". Under 2000-talet har hon bara medverkat i ett fåtal produktioner och sist hon var i offentlighetens ljus var för sju år sedan när hon vann den amerikanska versionen av "Let's dance." 

Skådespelarens näsa hade blivit ett igenkänningstecken för henne, men Jennifer Grey valde att operera den. Hon har senare berättat att operationen förstörde hennes karriär, efter näsoperationen kände man inte igen henne. Jennifer Grey har tidigare varit tillsammans med skådespelare som Johnny Depp och Matthew Broderick. 

I dag är hon tillsammans med ännu en skådespelare, nämligen Clark Gregg. 

Jennifer Grey spelade rollen som Baby. Foto: CRAIG BARRITT / STELLA PICTURES JPI

Patrick Swayze 

Patrick Swayze gick tragiskt bort i cancer under 2009. Han blev 57 år.  Skådespelaren hade rollen som Johnny Castle i den hyllade filmen. 

Efter "Dirty Dancing" fick han flera stora roller i filmer. Bland annat i "Ghost" tillsammans med Demi Moore och Whoopi Goldberg. 1991 spelade han i succén "Pointbreak" och efter den filmen blev han vald till världens sexigaste man av tidningen People. 

Senare under 1990-talet skrev han in sig på ett rehabiliteringscenter för sin alkoholism. 

Swayze var gift med Lisa Niemi i 34 år. Paret träffades när skådespelaren var 18, de fick aldrig några barn tillsammans. I en intervju avslöjar han att hans hitlåt "She's like the wind" handlade om Niemi. 

 

Patrick Swayze spelade rollen som Johnny Castle. Foto: VESTRON PICTURES/LMK / ALL OVER PRESS LMK

 

LÄS MER: Änkans stora svek mot Patrick Swayze 

 

Kelly Bishop 

Kelly Bishop, 73, spelade Baby's mamma Majorie Houseman. Sedan dess har hon blivit mest känd för sin roll som Emily Gilmore i succéserien ”Gilmore Girls”. Serien slutade spelas in 2007, efter det har hon spelat teater på scen i New York. 

Bishop har även synts i andra tv-serier som "Bunheads" och "Law & order". 

I dag är skådespelerskan gift med programledaren Lee Leonard, tillsammans bor paret i New Jersey, Usa. 

 

Foto: JEN LOWERY / SPLASH NEWS / JEN LOWERY / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

 

Jerry Orbach

Jerry Orbach gick bort i prostatacancer under 2004. Han blev 69 år. 

Skådespelaren hade rollen som Babys pappa, doktor Jake Houseman.

Efter succéfilmen spelade han i storfilmer som "Beauty and the best" och "Crimes and Misdemeanors". Han blev sedan väldigt omtalad efter rollen som privatdetektiven Lennie Briscoe i tv-serien ”Law & Order”. 

Under 1976 gifte han sig med dansaren Elaine Cancilla, paret träffades under deras medverkan  i musikalen Chicago. 

 

Jerry Orbach. Foto: JENNIFER GRAYLOCK / AP

 

LÄS MER: Stjärnans förändring förstörde karriären

 

 

Cynthia Rhodes

Cynthia Rhodes, 60, spelade rollen som Penny Johnson. Efter succén med "Dirty Dancing" har hon i stort sett hållit sig borta från rampljuset. Hon har bland annat spelat i filmen ”Runaway” från 1984 och sin sista filmroll gjorde hon i "Curse of the Crystal Eye" år 1991. 

Sedan har hon endast dansat i musikvideos, bland annat i Toto's kända musikvideo "Rosanna" och videon till låten "The woman in you" av bandet The Bee Gees. 

1989 gifte sig Cynthia Rhodes med sångaren Richard Marx. Tillsammans fick paret tre söner, men efter 25 års äktenskap gick de skilda vägar år 2014. 

 

Cynthia Rhodes i filmen ”Runaway”. Foto: / TV3
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag