Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén – Kattis öppnar för fortsättning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kattis Ahlström gjorde succé som julvärd i SVT.
Foto: SVT
Nu öppnar hon för en eventuell comeback redan nästa år.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

Kattis Ahlström charmade hela Sverige i rollen som SVT:s julvärd.

Och programledaren stänger inte dörren för att göra det hedersfulla uppdraget igen.

– Jag är inte alls säker att jag skulle få den frågan, men jag skulle inte säga nej som det ser ut nu för jag tyckte det var så roligt, säger Kattis Ahlström till Aftonbladet.

Kattis Ahlström gjorde supersuccé i tv-rutan under julaftonen, när hon axlade rollen som julvärd i SVT. Från att hon tände ljuset innan Kalle Anka klockan tre, och fram under hela kvällen, så var hon ett sällskap för alla som behövde det och ville ha det.

Av Expressens Anders Björkman hyllades Ahlström.

"Äntligen fick Kattis Ahlström vara SVT:s julvärd. När det blev officiellt att hon skulle bli tittarnas vän i julkvällen, så undrade jag först om hon inte redan haft uppdraget" skrev Expressens Björkman i sin krönika. 

Nu öppnar Kattis Ahlström upp för att vara julvärd i SVT flera gånger – även om hon har svårt att tro att det kommer hända.

– Jag är inte alls säker att jag skulle få den frågan, men jag skulle inte säga nej som det ser ut nu för jag tyckte det var så roligt, säger Kattis Ahlström i en intervju med Aftonbladet efter maratonsändningen på julafton.Kattis Ahlström under sändningen på julafton.
Foto: SVT

”Har varit väldigt kul”

Kattis Ahlström berättade för Expressens reporter att hon aldrig har gjort en längre sändning.

– Jag har aldrig haft en längre direktsändning i hela mitt liv, det är så många timmar. Men vi var ett så fint gäng i studion, det har varit väldigt kul, sa hon på julaftonskvällen.

Ahlström valde att frånträda SVT:s traditioner och hade flera gäster live i studion, något som är väldigt ovanligt.

Programledaren trodde också att något skulle gå fel under sändningen – men det hände inte.

– Jag tänkte att det säkert händer något, men det gjorde inte det. Och då hade jag ändå en hund med mig!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.