Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl har gjort succé i "På spåret". Men nu är framgångssagan slut. Foto: SVTElisabet Höglund och Jesper Rönndahl har gjort succé i "På spåret". Men nu är framgångssagan slut. Foto: SVT
Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl har gjort succé i "På spåret". Men nu är framgångssagan slut. Foto: SVT
Paret vann finalen av "På spåret", men nu får de inte vara med något mer. Foto: SVTParet vann finalen av "På spåret", men nu får de inte vara med något mer. Foto: SVT
Paret vann finalen av "På spåret", men nu får de inte vara med något mer. Foto: SVT
Anna Ekström och Göran Hägglund fick se sig besegrade. Foto: SVTAnna Ekström och Göran Hägglund fick se sig besegrade. Foto: SVT
Anna Ekström och Göran Hägglund fick se sig besegrade. Foto: SVT

Efter succén – nu petas de från "På spåret"

Publicerad

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl slog Anna Ekström och Göran Hägglund och vinner "På Spåret" för andra gången.

Nu stoppas succéparet från att återvända till SVT-programmet.

– Producenten sa att vi har varit med för mycket, säger Elisabet Hägglund.

Succéduon Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl tog hem segern i "På Spåret" för andra gången.

Det blev en jämn final men till slut lyckades paret, som varit med i programmet tre gånger, besegra motståndarna Göran Hägglund och Anna Ekström med 39-31 i poäng.

– Det är hemskt tråkigt men vi är väldigt nöjda med att vi som debutanter gick så långt som vi faktiskt gjorde. Redan när vi vann vår första match kände vi att vi hade upplevt det som anständigheten krävde, säger Göran Hägglund.

Varför är Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl så svåra att slå?

– De har mutat domarna och får förmodligen frågorna före, säger Göran Hägglund och skrattar.

– Nej men dels är de båda väldigt kunniga men de kompletterar också varandra väldigt väl. Jag tror också att man har en viss nytta av att man har varit med tidigare.

Vad tyckte du om att vara med i "På Spåret"?

– För min del var det nog ingen tvekan om att delta även om många har sagt att det var modigt. Går det inte bra så gör man ju bort sig inför öppen ridå.

 

 

LÄS MER: Anna Ekströms diss av Göran hägglund i "På spåret"

 

 

Känns det surt att snubbla på mållinjen?

– Tävlar jag vill jag vinna så det känns alltid jobbigt att förlora.

Elisabet Höglund är jublande glad över segern:

– Det känns jättebra men det är tråkigt att ingen annan får vinna.

Göran Hägglund säger att ni har mutat domarna?

– Det tycker jag är ett uttryck för en väldigt dålig förlorare. Jag kan bara dementera rakt upp och ner att det finns någon sanning i detta. Vi har spelat på exakt samma villkor som Göran och Anna. Men jag tror och hoppas att han skojade.

– Göran och Anna var ju nybörjare så de ska vara glada att de blev tvåa, nästa gång kanske de vinner.

 

 

LÄS MER: Nära rekord efter krossen i "På spåret"

 

 

Elisabeth Höglund: "Får inte vara med"

Kristian Luuk pikade dig för att du pratar för mycket?

– Och det ska han säga. Är det någon som pratar mycket är det väl han och Fredrik Lindström. De pratar hela tiden, vi som sitter i burarna får nästan ingen syl i värdet.

Samtidigt avslöjar Elisabet Höglund att hon och Jesper Rönndahl förmodligen inte får vara med i "På Spåret" igen.

– Efter inspelningen meddelade producenten att vi inte får vara med nästa år för nu har vi varit med så mycket. Kanske kan vi vänta några år.

Hur känns det?

– Tråkigt men samtidigt har jag viss förståelse för att andra måste ha en chans att vinna så jag får väl acceptera det även om jag tycker att det är kul att vara med.

Kristina von Sydow är projektledare för "På Spåret".

– Vi har inte fattat något formellt beslut om detta ännu men det lutar åt det. Ska man spekulera från mitt håll så blir det förmodligen så.…

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag