Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succélåten – Lady Gaga anklagas för stöld

Lady Gaga anklagas för låtstöld.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Lady Gaga och Bradley Cooper gjorde låten ”Shallow” till en av de mest spelade i världen i samband med sin film ”A star is born”.Foto: AARON POOLE / AMPAS / HANDOUT / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lady Gaga anklagas för att ha stulit delar av sin succélåt ”Shallow”, från filmen ”A star is born”.

Nu slår stjärnan tillbaka mot mångmiljonstämningen, och anlitar en stjärnadvokat.

– Herr Ronsen och hans advokat försöker tjäna lätta pengar genom att åka snålskjuts på en framgångsrik artist. Det är skamligt och fel, säger Lady Gagas advokat Orin Snyder till Page Six.

Lady Gaga hotas med en stämning på flera miljoner dollar, av okända låtskrivaren Steve Ronsen.

Ronsen anklagar nämligen världsstjärnan för att ha stulit delar av hans låt ”Almost”, när hon skrev den Oscarbelönade låten ”Shallow”. Lady Gaga och Bradley Cooper gjorde låten till en av de mest spelade i världen i samband med sin film ”A star is born”.

Den okända låtskrivaren menar att hans låt från 2012 och Lady Gagas världshit har en ackordföljd gemensam, som innebär att Gaga har stulit från honom.

Kräver miljoner för att nå förlikning

Page Six skriver att Steve Ronsen och hans advokat Mark Shirian kräver ”miljoner och åter miljoner” för att nå en förlikning. 

Men Lady Gaga viker sig inte för hoten om stämning – i stället har stjärnan anlitat en framgångsrik advokat för att slå tillbaka mot anklagelserna om låtstöld.

Advokaten hyllar stjärnan

Lady Gagas advokat Orin Snyder säger till Page Six att hans klient inte kommer backa, eller böja sig för hot. I stället hyllar han artisten för att hon står upp för sig själv.

– Herr Ronsen och hans advokat försöker tjäna lätta pengar genom att åka snålskjuts på en framgångsrik artist. Det är skamligt och fel. Jag hyllar Lady Gaga för att hon har modet och integritet nog att stå upp å alla framgångsrika artisters vägnar, som hamnar i mottagaränden av sådana anklagelser. Om herr Shirian tar fallet vidare, så kommer Lady Gaga slåss ordentligt, och hon kommer dominera, säger Orin Snyder till Page Six.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.