Pernilla Wallettes insats som storbonde kallades för den sämsta i tv-programmets historia. Foto: TV4Pernilla Wallettes insats som storbonde kallades för den sämsta i tv-programmets historia. Foto: TV4
Pernilla Wallettes insats som storbonde kallades för den sämsta i tv-programmets historia. Foto: TV4
Pernilla avsattes som storbonde och blev direkt efter det vald som andrakämpe av Nina Wahlin. Foto: TV4Pernilla avsattes som storbonde och blev direkt efter det vald som andrakämpe av Nina Wahlin. Foto: TV4
Pernilla avsattes som storbonde och blev direkt efter det vald som andrakämpe av Nina Wahlin. Foto: TV4
"Nina sjönk i mina ögon för att hon valde mig", säger Pernilla efter sveket. Foto: TV4"Nina sjönk i mina ögon för att hon valde mig", säger Pernilla efter sveket. Foto: TV4
"Nina sjönk i mina ögon för att hon valde mig", säger Pernilla efter sveket.  Foto: TV4

Efter strejken – sveket mot Pernilla i "Farmen"

Publicerad

Efter latheten och strejken i TV4:s "Farmen" blev storbonden Pernilla Wallette avsatt.

Hon ställdes då mot Nina Wahlin i kampen mot den sista finalplatsen - och åkte ut.

– Nina sjönk i mina ögon för att hon valde mig, säger Pernilla Wallette i söndagens avsnitt.

Under veckan som Pernilla Wallette var storbonde blev inget av uppdragen gjorda. När tv-bonden Gutta Andersson kom in i till gården för att inspektera såg han rött. Han kallade Pernilla Wallettes insats som storbonde som den sämsta som en storbonde har gjort i "Farmens" historia.

– Det här kommer att få sina konsekvenser, sa Gutta Andersson innan han lämnade gården.

Pernilla Wallette i "Farmen" avsatt

Konsekvensen var att Pernilla Wallette blev avsatt som storbonde - något som Paolo Roberto meddelade innan Nina Wahlin skulle välja sin andrekämpe - för kampen mot den sista finalplatsen.

– Jag blev jätteledsen när jag fick reda på tvisten. Om vi hade vetat det så skulle vi göra på annat sätt, säger Pernilla Wallette framför kameran.

Nina Wahlin, som blivit vald till förstekämpe av Pernilla Wallette, såg då sin chans - och valde att strida mot den avsatta storbonden.

 

LÄS MER: Deltagarna straffades av TV4 efter strejken

 

– Det kändes tråkigt att höra sitt namn, jag trodde att vi hade pratat ut. Det kändes som hon valde mig för att straffa mig, säger Pernilla Wallette.

Hon berättar vidare att hon tror att Nina Wahlin ville ge igen.

– Nina sjönk i mina ögon för att hon valde mig. Hon valde mig för att hon är sur på mig, säger Pernilla Wallette.

 

LÄS MER: Så gick det sedan för "Farmen"-profilerna

 

Paolo Robertos besked

Nina Wahlin blev själv förvånad över Paolo Robertos besked - som blev ett dråpslag för Pernilla Wallette.

– Jag är alldeles torr i munnen, säger hon innan valde Pernilla Wallette som andrekämpe.

Nina Wahlin tog hem tävlingen och vann den sista finalplatsen, vilket ledde till att Pernilla Wallette fick lämna "Farmen".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag