Lady Gaga besöker Stockholm nästa år. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSLady Gaga besöker Stockholm nästa år. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Lady Gaga besöker Stockholm nästa år. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Foto: WARREN TODA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: WARREN TODA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: WARREN TODA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESFoto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
 Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Efter sjukdomen – då kommer Lady Gaga till Sverige nästa år

Publicerad

Lady Gaga kommer till Sverige nästa år.

Den 15 februari 2018 spelar hon i Globen i Stockholm.

Världsstjärnan har tidigare ställt in sin europeiska turné på grund av "svår fysisk smärta".

Lady Gaga tvingades i september att skjuta upp den europeiska delen av sin världsturné. Den 23 oktober skulle artisten ha gett en konsert i Globen i Stockholm, men blev tvungen att ställa in.

Nu står det klart att hon i stället besöker Stockholm den 15 februari 2018. Konserten äger rum i Globen och alla köpta biljetter till det tidigare datumet gäller fortfarande.

Lady Gaga ska ha ställt in sin turné efter rekommendationer från läkare och på grund av "svår fysisk smärta".

 

LÄS MER: Lady Gaga ställer in sin turné

 

"Lady Gaga lider av svår fysisk smärta som förhindrar henne från att uppträda. Hon fortsätter vårdas av expertläkare, som rekommenderade henne att skjuta upp turnén tidigare i dag", stod det i det officiella uttalandet.

Lever med sjukdomen fibromyalgi

Där uppgavs också att världsartisten vara "förkrossad" över att skjuta upp sina europeiska konserter.

"Lady Gaga är förkrossad över att hon måste vänta med att uppträda för sina europeiska fans. Hon planerar att spendera de kommande sju veckorna med att jobba proaktivt med sina läkare för att läka från det här och tidigare trauman som fortfarande påverkar hennes liv dagligen, och som resulterar i svår fysisk smärta i hennes kropp."

I ”Five Foot Two” – dokumentären om Lady Gaga som släpptes i september – ser man artisten få injektioner mot svår muskelvärk.

 

LÄS MER: Lady Gaga om svåra sjukdomen

 

Hon berättade senare i ett inlägg på Twitter att hon lever med sjukdomen fibromyalgi.

”I vår dokumentär så är den kroniska sjukdom som jag lever med fibromyalgi. Jag hoppas kunna öka medvetenheten och föra samman människor som har samma diagnos", skriver hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag