Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter sjukdomen – då kommer Lady Gaga till Sverige nästa år

Lady Gaga besöker Stockholm nästa år.
Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Foto: WARREN TODA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Lady Gaga kommer till Sverige nästa år.

Den 15 februari 2018 spelar hon i Globen i Stockholm.

Världsstjärnan har tidigare ställt in sin europeiska turné på grund av "svår fysisk smärta".

Lady Gaga tvingades i september att skjuta upp den europeiska delen av sin världsturné. Den 23 oktober skulle artisten ha gett en konsert i Globen i Stockholm, men blev tvungen att ställa in.

Nu står det klart att hon i stället besöker Stockholm den 15 februari 2018. Konserten äger rum i Globen och alla köpta biljetter till det tidigare datumet gäller fortfarande.

Lady Gaga ska ha ställt in sin turné efter rekommendationer från läkare och på grund av "svår fysisk smärta".


LÄS MER: Lady Gaga ställer in sin turné


"Lady Gaga lider av svår fysisk smärta som förhindrar henne från att uppträda. Hon fortsätter vårdas av expertläkare, som rekommenderade henne att skjuta upp turnén tidigare i dag", stod det i det officiella uttalandet.

Lever med sjukdomen fibromyalgi

Där uppgavs också att världsartisten vara "förkrossad" över att skjuta upp sina europeiska konserter.

"Lady Gaga är förkrossad över att hon måste vänta med att uppträda för sina europeiska fans. Hon planerar att spendera de kommande sju veckorna med att jobba proaktivt med sina läkare för att läka från det här och tidigare trauman som fortfarande påverkar hennes liv dagligen, och som resulterar i svår fysisk smärta i hennes kropp."

I ”Five Foot Two” – dokumentären om Lady Gaga som släpptes i september – ser man artisten få injektioner mot svår muskelvärk.


LÄS MER: Lady Gaga om svåra sjukdomen


Hon berättade senare i ett inlägg på Twitter att hon lever med sjukdomen fibromyalgi.

”I vår dokumentär så är den kroniska sjukdom som jag lever med fibromyalgi. Jag hoppas kunna öka medvetenheten och föra samman människor som har samma diagnos", skriver hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.