Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter orden i Mästerkocken: ”Mer effektivt än Tinder”

Se Amanda Wigers första möte med juryn i "Sveriges mästerkock"
Amanda Wiger är en av tolv finalister som återstår i ”Sveriges Mästerkock”.
Foto: TV4
Amanda Wigers matintresse föddes för sju år sedan, och har bara eskalerat sedan dess.
Foto: Privat

Amanda Wiger är en av finalisterna i ”Sveriges Mästerkock” 2021. 

Utöver sin matlagning har hon gjort avtryck i rutan med sin öppna personlighet. 

– Jag har blivit överväldigad av hur engagerade folk är, säger hon. 

Redan på sin audition stack Amanda Wiger ut i ”Sveriges Mästerkock”. Mitt i provsmakningen sa hon till jurymedlemmen Tom Sjöstedt: ”Jag är också en gris så jag vet hur det känns”. 

Att vara frispråkig och öppen är en självklar del av hennes personlighet som hon är glad går genom rutan i ”Sveriges Mästerkock”, säger hon.

– Jag försökte vara mig själv så mycket som möjligt och jag tycker att det syns. Jag tycker att det är bra att de visar att jag är lite rivig, det hade känts jobbigare om jag hade framställts som mesig. 

Elaka kommentarer: ”Var inte riktigt beredd”

En oväntad prövning med att medverka i tv-programmet har varit publikresponsen, säger Amanda Wiger. De allra flesta som hör av sig till henne gör det med glada tillrop och stöttande engagemang, men i vissa kanaler har hon mötts av hårdare ord. 

– Det var något TikTok-konto som lade ut en video på mig när jag säger det där gris-citatet. Många tycker ju att det är befriande med någon som vågar uttrycka sig så, men på TikTok var det massa elaka kommentarer om att jag var jobbig och att mitt smink var fult. Så att man fick känna på det där också, det var jag inte riktigt beredd på. 

Flörtiga meddelanden fyller inkorgen

Hon tillägger dock att hon inte lägger så stor vikt vid det negativa, utan försöker fokusera på allt det positiva som trängs i hennes direktmeddelanden i stället. 

Sedan programmet började sändas har följarna nämligen strömmat in på Amanda Wigers matkonto på Instagram. Men alla verkar inte vara där endast för matlagningens skull. Hon antyder att hon dessutom har fått en del flörtiga närmanden. 

– Jag råkade säga att jag var ”supersingel” i mitt personporträtt. Det var mer effektivt än Tinder, så kan jag säga. Både på gott och ont, folk tar sig lite friheter.

Har fått perspektiv

Inför onsdagens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” återstår tolv finalister, varav Amanda Wiger är en av dem. Att delta i programmet är både något av det roligaste och svåraste hon gjort, säger hon, och oavsett hur det går i tävlingen har hon lärt sig oerhört mycket. 

– I efterhand när man har behövt göra något som har känts jobbigt har jag tänkt: ”Är det en miljon som tittar på det här? Nej, men då kanske det inte är så jobbigt!” Man har fått lite perspektiv på saker och ting.


Amanda Wigers paradrätter:

Pasta:

– Jag älskar ju att göra pastarätter, det är så enkelt att få det jävligt gott. 


Smårätter:

– Jag gillar att laga många smårätter, för då finns det inte så mycket regler om hur det ska vara och vad som ska ingå. Och oftast brukar det bli gott!

https://www.instagram.com/p/CKcAD0LJFZM/?utm_source=ig_web_copy_link
Anis Don Deminas hälsoresa – maten och tärningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.