Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter omtalade intervjun – Greekazo ratar Malou

Se Greekazos kritik mot Malou – i ny dokumentär
I dokumentären ”Greekazo: In the Hotspot” får man följa artistens karriär efter den omtalade intervjun i ”Malou efter tio”.
Foto: Dplay
Greekazo gjorde en omtalad intervju i ”Malou efter tio”.
Foto: TV4 / Skärmdump
Malou von Siwers.
Foto: TV4 / Skärmdump
– Jag ville i alla fall inte åka dit, säger Greekazo efter att ha fått förfrågan att gästa programmet igen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Efter omtalade intervjun i ”Malou efter tio” har Greekazos karriär gått spikrakt uppåt – vilket man nu kommer få följa i dokumentären ”Greekazo: In the Hotspot”.

Artisten berättar att han fick förfrågan att gästa programmet igen.

– Min agent fick en förfrågan om att komma dit igen. Men jag kände inte att jag behövde komma dit och bevisa någonting, säger Greekazo.

Greekazo är en 19-årig rappare som slagit igenom i den svenska musikvärlden den senaste tiden. Hans mest musik har över 30 miljoner lyssningar på Spotify och han har rest runtom i Sverige för att spela för sina fans. Men att han skulle bli så stor som han faktiskt har blivit hade han aldrig kunnat tro.

– Jag var en vanlig grabb från förorten bara. Jag brukade vara ute med grabbarna bara. Spela fotboll och chilla, säger Greekazo.

Han berättar att det var en slump att han började med musiken. Han blev hopkopplad med en producent och tillsammans gjorde de låten ”Hot spot” – hans första låt som kom att toppa flera listor.

Kritik uppmärksammades mot programmet

Nu får 19-åringen en egen dokumentär som heter just ”Greekazo: In the Hotspot” som kommer sändas på Dplay. Där får man följa artistens liv i studion och bakom kulisserna. Men också hur hans karriär tog en raketfart och hur det har varit efter den omtalade intervjun i ”Malou efter tio”. 

I intervjun ifrågasattes texternas teman om menade att de romantiserar knark och våld bland unga. Efter att kritik uppmärksammats mot programmet berättar Greekazo att han fick förfrågan att gästa programmet igen.

– Min agent fick en förfrågan om att komma dit igen. Men jag kände inte att jag behövde komma dit och bevisa någonting, säger Greekazo.

Greekazo: ”Ville i alla fall inte åka dit”

Han fortsätter:

– Jag ville i alla fall inte åka dit. 

Efter intervjun har artistens raketkarriär fortsatt och han har släppt fler låtar. Han blir ofta igenkänd och det är flera som vill ta bild med honom, vilket han inte har något emot.

– De får ta hur många bilder de vill. Det är de som lyssnar och streamar min musik, man måste ge tillbaks det man får. 

Greekazo: In the Hotspot” har premiär på Dplay den 29 april. 

Greekazo berättar om miljonsuccén:

Se intervjun med Greekazo här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.