Efter näthatet – Benjamin Ingrossos miljonrevansch

Benjamin Ingrosso berättar om näthatet i ”Sommar i P1”
Bejamin Ingrosso.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES/GÖRAN GRANLUND STELLA PICTURES
Benjamin Ingrosso uppträdda för kungafamiljen på Victoriadagen.
Foto: FOTO MIKAEL FRITZON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso. Benjamin har uppträtt sedan han var liten.
Foto: SVEN LINDWALL

Benjamin Ingrosso fick redan som barn utstå mängder av näthat, vilket han tidigare i sommar berättade om i sitt sommarprat.

Nu får Ingrosso sin revansch.

Han är minst sagt mångaktuell med ny musik, har fått det prestigefyllda uppdraget ”Scenen är din” på Allsång på Skansen, uppträtt för självaste kungafamiljen på Victoriadagen – och hans bolag Giggit AB gör även en årsvinst på 1,3 miljoner kronor.

– Jag försöker att vakna upp varje dag och njuta så länge som det går, berättade han nyligen. 

Sedan Benjamin Ingrosso, 23, tog hem vinsten i Melodifestivalen 2018 med bidraget ”Dance you off”, har det runnit mycket vatten under boarna.

Det senaste året har musiktalangen medverkat i flertalet stora produktioner som ”Så mycket bättre”, mellanakten i Melodifestivalen och det egna mat- och musikprogrammet ”Benjamin's” på TV4. 

Men det efter hans medverkan i ”Så mycket bättre” som Benjamin Ingrosso gick rakt in i hjärtat hos svenska folket på riktigt. Det var också med sin tolkning av Silvana Imams ”Tänd alla ljus” som han gav en verbal känga till alla som öppet hatat på honom i sociala medier med meningen ”Jag tror du fattar vad det va för låt. Som du dansa till på vägen hem. Vänta. Var det skitungen från kanal fem?”

För att hålla sig kvar på toppen kommer han fortsätta med det han har lyckats med hittills, berättade han nyligen. 

– Fortsätta skriva musik och försöka lägga ner tid och själ och kärlek i allt jag gör. Så fort jag börjar känna att jag gör saker bara för att, då ska jag lägga ner. Nyckeln är att alltid göra det man själv känner är 100 procent och aldrig ta något för givet.

”Vi som hatar Benjamin Wahlgren” 

Benjamin Ingrosso tvingades i ung ålder att utstå mängder av näthat, vilket han berättade om i ”Sommar i P1” i juni. 

”Vi som hatar Benjamin Wahlgren” var en grupp på Facebook som startades när Benjamin Ingrosso inte ens fyllt tonåring – något som långsamt bröt ner honom.

– Jag gråter inne på rummet: ”Hur kan alla hata mig? Vad gör jag som är så fel?”, säger han i sitt sommarprat.

Men nu har han fått sin revansch och karriären går spikrakt uppåt för Ingrosso. Och nu visar det sig även i siffror. Benjamin Ingrossos bolag Giggit AB gör en årsvinst på strax över 1,3 miljoner kronor och har tillgångar på över 5,6 miljoner. Han har även över 400 miljoner streams på sin musik på alla streamingplattformar, enligt hans hemsida

Det var i sin medverkan i ”Så mycket bättre” som Ingrosso tog sig rakt in i svenska folkets hjärtan.
Foto: TV4

Hjälpte Bianca Ingrosso

I dag får Benjamin Ingrosso stor respekt som både låtskrivare och artist – och en av vändningarna var just ”Så mycket bättre”. 

– Jag tror jag får hundra DM:s om dagen där folk skriver: ”Förlåt för allt jag tyckt om dig” och ”förlåt, jag har haft helt fel bild och nu förstår jag verkligen vem du är”. Jag har gråtit varje dag av lycka för att det är så fina ord. Och just att det inte är bilden av mig de gillar, utan att det är den riktiga jag. Det är den killen som gråter, pratar känslor eller pasta eller sjunger, berättade han för Aftonbladet. 

Hans senaste album ”En gång i tiden (del 1)” och ”En gång i tiden (del 2)” innehåller flera stora hits som artisten själv har skrivit, som ”Flickan på min gata”, ”Det stora röda huset” och ”Allt det vackra”.

Han har även skrivit musiken till storasyster Bianca Ingrossos, 26, hyllade debutsingel ”Blomstertid”, som är en tolkning av psalmen ”Den blomstertid nu kommer”.

Benjamin Ingrosso om varför han är singel:

Benjamin Ingrosso om varför han är singel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.