Huvudrollsinnehavarna från norska skam. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNHuvudrollsinnehavarna från norska skam. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Huvudrollsinnehavarna från norska skam. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Efter monstersuccén – nu söks personer till ”Svenska skam”

Publicerad

Nu börjar provfilmningarna till SVT:s "Eagles" – en svensk version av succéserien Skam.

Och just du kan få huvudrollen!

Under hela april kommer ett produktionsbolat att leta efter nästa William och Noora på platser i hela Sverige. Är du rätt person för rollen?

Alla minns vi underbara Skam – och för de som ännu inte fått nog, jobbar produktionsbolaget New stories tillsammans med SVT just nu med att skapa en egen version.

SVT köpte upp idén 2016, har därefter sänt alla säsonger av Skam online. Men nu börjar castingen inför den svenska tolkningen. Är det du eller en kompis som är nästa William eller Noora?

Serien kommer att heta Eagles, och är enligt SVT och produktionsbolaget New stories en "ungdomsserie om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad".

Ingen kan väl glömma detta järngäng?Foto: SVT/NRK

Söker unga duktiga talanger

Provfilmningarna äger rum över hela Sverige under april och producent är Stefan H. Lindén. SVT kommer att söka tjejer och killar i åldrarna 16 till 22.

– Vi ska göra en ungdomsserie och vi börjar provfilma redan nu. Allt är inte riktigt på banan 100 procent, säger han.

Vad söker ni efter hos rollinnehavarna?

– Någon karaktär vill vi ska kunna sjunga och även idrottsrelaterade saker är fördelar. Det är framför allt unga duktiga talanger inom skådespel. 

Första säsongen av Skam sändes 2015 och har sedan dess blivit ett kulturellt fenomen.   Nu återstår det att se om SVT:s satsning blir lika lyckad. Kanske, med dig i huvudrollen!

För Linköpings del är det nu på söndag, den 15 april, som gäller. Tiden är 9 till 18, skriver Corren.

I Stockholm hålls provfilmningar på Calle Flygares teaterskola på Västmannagatan 5 mellan 10 och 18 både lördag och söndag.

Fler frågor om provfilmningarna går att ställa till casting@newstories.se.

Övriga datum

Norrköping 14 april

Linköping 15 april

Jönköping 21 april

Västerås 22 april

Göteborg 28 april

Borås 29 april

Kalmar 29 april

Karlskrona 5 maj

Växjö 6 maj

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag