Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter misstänkt sexövergrepp i Let's dance – ärendet läggs ner

En manlig nyckelperson i ”Let's dance” har anklagats för att ha utsatt en kvinna i produktionen för ett sexuellt övergrepp.

Produktionsbolaget Mastiff lägger nu ner ärendet.

Det sexuella övergreppet ska ha hänt efter en ”Let’s dance”-sändning för några veckor sedan. En framstående manlig medarbetare i kanalens flaggskeppsprogram ska enligt uppgifter till Expressen ha utsatt en kvinna på nattklubben Spy bar på Stureplan i Stockholm.

Produktionsbolaget Mastiff har utrett händelsen men väljer nu att lägga ner ärendet.

”Vi tar den här typen av uppgifter på stort allvar. Vi har följt våra riktlinjer och i detta fall tillsatt en extern utredning som gjort ett omfattande arbete. Vi har nu tagit del av utredningen, som visar att det inte har förekommit något som vi kan eller bör vidta ytterligare åtgärder kring ur ett arbetsrättsligt perspektiv. Vi har också fört samtal med de som berörs och har informerat produktionen”, skriver Mastiffs vd Matilda Snöwall i ett mejl till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.