Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Maddes succé – nu kommer Sofias tv-serie

Prinsessan Sofia startade Project Playground med Frida Vesterberg, här tillsammans med Renée Nyberg.
Foto: TV4 Pressbild
Prinsessan Sofia startade Project Playground med Frida Vesterberg, här tillsammans med Renée Nyberg.
Foto: TV4 pressbild
Renée Nyberg och prinsessan Sofia.
Foto: TV4 Pressbild
Tidigare i år fick tv-publiken följa drottning Silvias och prinsessan Madeleines arbete med Childhood i dokumentärserien ”Barnens drottning”.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia.
Foto: TV4 pressbild

Det vimlar av kungligheter i tv-rutan i år – nu syns prinsessan Sofia i ett eget program i TV4, där Renée Nyberg följer hennes arbete med Project Playground.

Men det blir också ärliga samtal med Sofia om föräldraskap och livet i offentligheten.

– Jag och prinsessan pratade bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg.

I våras fick tv-tittarna se drottning Silvias och prinsessan Madeleines dokumentärserie om Childhood på TV3, ett program som blev uppskattat för att det visade en bredare bild av deras arbete.

Nu är det prinsessan Sofias tur med ett eget tv-program – på TV4 tillsammans med programledaren Renée Nyberg.

– Vi följde prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag, säger Renée Nyberg i ett pressmeddelande.

Ärliga samtalet med prinsessan Sofia

Dokumentären kommer att kretsa kring Sofias arbete med organisationen Project Playground – men innehåller också öppenhjärtiga intervjuer med prinsessan.

Renée Nyberg är känd för att få sina gäster att öppna sig i ”Renées brygga”, och hon berättar att det kommer bli liknande samtal med prinsessan Sofia om ämnen som föräldraskap och livet i offentligheten.

– Jag och prinsessan pratade bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg.

Renées insikt

Tillsammans med prinsessan Sofia och medgrundaren Frida Vesterberg får Renée Nyberg följa Project Playgrounds arbete i Sydafrika och i Sverige 

– Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna, säger Renée Nyberg.

”Prinsessan Sofia – Project Playground” sänds torsdagen den 3 september klockan 21 på TV4 och TV4 Play.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.