Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter kritik: Saade ger pengar till välgörenhet

Eric Saade har fått kritik för de dyra backstagebiljetter som han säljer till sin kommande turné. På tisdagen berättar han för Expressen.se att han planerat att ge inkomsterna till stiftelsen Min stora dag. "Jag brukar skänka pengar till dem och gjorde det även under förra turnén. Jag bryr mig om barn", säger Saade. Foto: Scanpix

Nu backar Eric Saade.

Pengarna den svenska popstjärnan tjänar på de dyra och kritiserade backstagebiljetterna ska skänkas till välgörenhetsorganisationen Min stora dag.

- Jag bryr mig om barn. Jag har själv sju småsyskon, säger Eric Saade till Expressen.se.

1495 kronor för en autograf och en bild tillsammans med idolen.

Det är vad det kostar för fansen att träffa Eric Saade efter hans konserter, går det att läsa på sångarens hemsida.

En kostnad som har retat upp många av artistens fans.

"Blir fysiskt illamående av ditt sätt att locka fansen på pengar", skrev en av dem på Saades Facebooksida häromdagen.

"Har köpt din musik online men tänker försöka returnera skiten", skriver en annan.

Flera kända svenska artister har också reagerat på de dyra biljetterna.

På måndagen skrev Pernilla Andersson exempelvis på Facebook:

"Skärp dig"

"Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser att Erik Saade tar 1500 spänn för att träffa sina fans... Kalla mig gammalmodig, men i min värld har vi artister ingen karriär utan vår publik! Fjant Saade! Skärp dig. Dessutom är din publik bara barn. 1 500 spänn är väldigt många veckopengar. SKÄMMES!"

Efter kritiken säger nu Eric Saade till Expressens.se att han kommer att skänka pengarna till välgörenhetsorganisationen Min stora dag, som han tidigare har jobbat med.

- Alla pengarna går till Min stora dag. Jag brukar skänka pengar till dem och gjorde det även under förra turnén. Jag bryr mig om barn. Jag har själv sju småsyskon.

- Men jag hade inte tänkt berätta det här förrän på torsdag i samband med att 40 barn från Min stora dag är med på genrepet i Helsingborg.

Till TT Spektra säger Eric Saade att han "inte förstår" hysterin kring de dyra biljetterna.

– Det är vanligt att göra så här i alla länder utom Sverige. Jag har hört att det sticker lite i ögonen på artistkollegorna, men vad ska jag göra åt det? Jag ville ge dem som efterfrågade detta en chans.

Idén att bjuda in fans för att träffa honom efter konserterna fick han då han såg att världsstjärnan Beyoncé gör likadant.

– Hon tog 6 000 kronor i och för sig, men jag är inte Beyoncé.

Hedda Båverud på Eric Saades skivbolag Roxy Recordings skriver i ett SMS till TT Spektra senare på kvällen att beslutet om att skänka pengarna har vuxit fram. Beskedet lämnades till Min stora dag på tisdagen.

"De fick ju beskedet i dag (tisdag) då det tänktes vara en överraskning till fredag då de är bjudna till genrepet", skriver hon.

Min stora dag är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sina drömmar.