Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter Kikki Danielssons stopp i tv – coronaråden till stjärnorna

Petra Mede.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Kikki Danielsson stoppades från att vara med i sändningen – men coachade stjärnorna inför programmet.
Foto: TV4

Kikki Danielsson skulle varit coach och jurymedlem i lördagens dansbandsavsnitt av ”Stjärnornas stjärna” – men stoppades av TV4 för att hon drabbats av en förkylning.

Nu berättar artisterna om coronarestriktionerna på liveinspelningen.

– Man blir som en familj och varje gång man ses vill man kramas, men man har fått lära sig att hålla behörigt avstånd till varandra, säger Jessica Andersson, som ändå lovar att det finns gott om kärlek mellan deltagarna.

I lördagskvällens avsnitt av ”Stjärnornas stjärna” i TV4 tog sig artisterna an dansband – och det var med olika nivåer av säkerhet. Till slut var det artisten och influencern Amanda Wingren som ”hamnade för långt från dansbanan”, som jurymedlemmen Jan Gradvall uttryckte det.

– Det känns helt okej. För mig har det varit väldigt roligt och jag har fått mycket utrymme att vara kreativ. Jag har väldigt mycket respekt för dansband, men det är ganska långt från det jag gör i mitt Projekt Amwin, det är lite motsatser, säger Amanda Winberg, efter programmet.

Coronarestriktionerna i ”Stjärnornas stjärna”

Men liveinspelningen av ”Stjärnornas stjärna” sker också i skuggan av den pågående coronakrisen. Programmet spelas in utan publik och Kikki Danielsson stoppades från att sitta i juryn, eftersom hon drabbats av förkylning.

– Vi följer de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett. Därför kommer hon inte att vara med, sa Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, inför programmet.

Amanda Winberg sjöng ”Vår sista dans”.
Foto: TV4
Jessica Andersson.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Nano.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Jon Henrik Fjällgren.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Nicke Borg.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Mapei.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Elisa
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
David Lindgren.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
1 / 8

I stället hoppade Casper Janebrink från Arvingarna in och sjöng Kikkis ”Bra vibrationer”, tillsammans med Petra Mede.

Jessica Andersson om kramstoppet bakom kulisserna

Kikki Danielsson har hälsat att hon inte är smittad med coronaviruset, men epidemin påverkade ändå lördagens program.

– När man är med i en sån här produktion blir man som en familj, och varje gång man ses vill man kramas, men man har fått lära sig att hålla behörigt avstånd till varandra, säger Jessica Andersson, efter programmet.

Både hon och Amanda Winberg tycker att produktionen följer alla restriktioner som finns.

– De har varit väldigt noga i hela produktionen att man inte ska göra något onödigt. De har verkligen tagit sitt ansvar, säger Amanda Winberg, som tycker att man ska visa respekt för viruset, men annars försöka fokusera på sådant som man tycker om.

Dansband – en utmaning för stjärnorna

Jessica Andersson berättar att det var roligt att tolka dansband, men att hon var nervös inför utmaningen.

– Jag kände nerverna in i det sista när jag skulle köra. Jag har varit pirrig hela dagen, men nu känns det bara så härligt att få vara kvar, säger Jessica Andersson, som framförde ”Aj, aj, aj (det bultar och det bankar)”.

Jon Henrik Fjällgren tycker också att kvällen var rolig, men att han hellre dansar dansband än sjunger det.

– Det är inte så lätt, men nu kommer min favorit, säger han om nästa veckas genre, som är musikal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.