Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Katrin Zytomierskas bild – Nanne ger sig in i viktbråket

Nanne Grönvall går till angrepp mot Katrin Zytomierska.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Katrin Zytomierska publicerade ett inlägg på Instagram som fick många att reagera.
Foto: Expressen
Komikern Mia Skäringer gillade inte Zytomierskas åsikter.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Nanne Grönvall ger sig in i viktbråket – mot Katrin Zytomierska. 

Sångerskan har spelat in en humoristisk video där hon hånar Zytomierskas åsikt – och går till angrepp i en text: 

”Som vuxna måste vi också komma ihåg att vi är med och för över värderingar på hur våra barn ser på varandra”, skriver Grönvall. 

Bloggaren och entreprenören Katrin Zytomierska, 39, fick en rad nöjesprofiler att se rött när hon tänkte högt på Instagram om sin syn på vikt och bostadsort. Bloggprofilen spekulerade i att hon inte skulle banta lika mycket efter sin graviditet om hon bodde någon annanstans. 

”Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här”, skrev hon på Instagram. 

Formuleringarna föll inte i god jord hos komikern Mia Skäringer, 40, som uppmanade till bojkott mot Zytomierskas Instagram. Även konstnären och debattören Stina Wollter, 53, gav sig på Zytomierska 

”Det är en människosyn som hör hemma i en annan tid", skrev hon. 


LÄS MER: Storbråket efter raderade inlägget 


Zytomierska raderade inlägget

Katrin Zytomierska har raderat inlägget och förklarade tidigare i veckan att hon blev störd av alla som ville debattera saken – och att flera personer ständigt drar in henne i diskussioner om vikt och kroppsideal. 

– Jag känner inte att mina sociala medier ska vara ett forum för den här gruppen av människor – det är orsaken till att jag tog bort inlägget, säger hon. 

Artisten Nanne Grönvall, 55, har läst Zytomierskas inlägg och reagerade starkt mot budskapet. Hon har lagt upp en humoristisk video där hon tillsammans med artistkollegan Hanna Hedlund, 42, spelar upp en sketch. 

I videon försöker Nanne dra på sig ett par alldeles för små byxor inför ett påhittat möte på Östermalm. 

– Jag har ju hört att alla på Östermalm är så smala, säger hon i videon. 


Nanne Grönvalls kritik mot Zytomierska

Nanne får inte på sig brallorna och försöker då att boka om mötet till platser där folk, enligt Nannes karaktär, inte är lika smala. 

Nanne Grönvall har lagt till ett långt debattinlägg där hon riktar kritik mot bantningsidealen som Zytomierska torgförde i ursprungsinlägget. 

”Jag älskar mångfald och olikheter. Så länge ingen gör någon annan skada, har vi rätt att göra våra egna val i livet. Men som vuxna måste vi också komma ihåg att vi är med och för över värderingar på hur våra barn ser på varandra. Tack alla för att ni är olika och unika”, skriver artisten. 

Katrin Zytomierska har avböjt att kommentera saken vidare. 


LÄS MER: Skäringers ilska efter Katrins bild


https://www.instagram.com/p/BWmjanYBPh2/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.