Nanne Grönvall går till angrepp mot Katrin Zytomierska. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMNanne Grönvall går till angrepp mot Katrin Zytomierska. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nanne Grönvall går till angrepp mot Katrin Zytomierska. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Katrin Zytomierska publicerade ett inlägg på Instagram som fick många att reagera. Foto: ExpressenKatrin Zytomierska publicerade ett inlägg på Instagram som fick många att reagera. Foto: Expressen
Katrin Zytomierska publicerade ett inlägg på Instagram som fick många att reagera.  Foto: Expressen
Komikern Mia Skäringer gillade inte Zytomierskas åsikter. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅNKomikern Mia Skäringer gillade inte Zytomierskas åsikter. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Komikern Mia Skäringer gillade inte Zytomierskas åsikter. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter Katrin Zytomierskas bild – Nanne ger sig in i viktbråket

Publicerad

Nanne Grönvall ger sig in i viktbråket – mot Katrin Zytomierska. 

Sångerskan har spelat in en humoristisk video där hon hånar Zytomierskas åsikt – och går till angrepp i en text: 

”Som vuxna måste vi också komma ihåg att vi är med och för över värderingar på hur våra barn ser på varandra”, skriver Grönvall. 

Bloggaren och entreprenören Katrin Zytomierska, 39, fick en rad nöjesprofiler att se rött när hon tänkte högt på Instagram om sin syn på vikt och bostadsort. Bloggprofilen spekulerade i att hon inte skulle banta lika mycket efter sin graviditet om hon bodde någon annanstans. 

”Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här”, skrev hon på Instagram. 

Formuleringarna föll inte i god jord hos komikern Mia Skäringer, 40, som uppmanade till bojkott mot Zytomierskas Instagram. Även konstnären och debattören Stina Wollter, 53, gav sig på Zytomierska 

”Det är en människosyn som hör hemma i en annan tid", skrev hon. 

 

LÄS MER: Storbråket efter raderade inlägget 

 

Zytomierska raderade inlägget

Katrin Zytomierska har raderat inlägget och förklarade tidigare i veckan att hon blev störd av alla som ville debattera saken – och att flera personer ständigt drar in henne i diskussioner om vikt och kroppsideal. 

– Jag känner inte att mina sociala medier ska vara ett forum för den här gruppen av människor – det är orsaken till att jag tog bort inlägget, säger hon. 

Artisten Nanne Grönvall, 55, har läst Zytomierskas inlägg och reagerade starkt mot budskapet. Hon har lagt upp en humoristisk video där hon tillsammans med artistkollegan Hanna Hedlund, 42, spelar upp en sketch. 

I videon försöker Nanne dra på sig ett par alldeles för små byxor inför ett påhittat möte på Östermalm. 

– Jag har ju hört att alla på Östermalm är så smala, säger hon i videon. 

 

Nanne Grönvalls kritik mot Zytomierska

Nanne får inte på sig brallorna och försöker då att boka om mötet till platser där folk, enligt Nannes karaktär, inte är lika smala. 

Nanne Grönvall har lagt till ett långt debattinlägg där hon riktar kritik mot bantningsidealen som Zytomierska torgförde i ursprungsinlägget. 

”Jag älskar mångfald och olikheter. Så länge ingen gör någon annan skada, har vi rätt att göra våra egna val i livet. Men som vuxna måste vi också komma ihåg att vi är med och för över värderingar på hur våra barn ser på varandra. Tack alla för att ni är olika och unika”, skriver artisten. 

Katrin Zytomierska har avböjt att kommentera saken vidare. 

 

LÄS MER: Skäringers ilska efter Katrins bild

 

https://www.instagram.com/p/BWmjanYBPh2/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag