Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter juryns hårda ord: Chris Kläfford får lämna

Chris Kläfford har fått juryn att gråta i ”Americas got talent”.
Bara en vecka innan final får den svenske artisten Chris Kläfford lämna tävlingen.Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford har tidigare kallats för ”nationens älskling”. Foto: ADMEDIA, INC / F SADOU/ADMEDIA/SIPA USA SIPA USA
Chris Kläfford i ”America's Got Talent”.Foto: Youtube.

Chris Kläfford möttes av hårda ord av jurymedlemmarna efter gårdagens semifinal i ”America's Got Talent”. 

Tidigare har publiken räddat honom – men den här gången räckte det inte för ”nationens älskling”. 

Bara en vecka innan final får den svenske artisten lämna tävlingen. 

Följer du ”America's Got Talent”?

Under onsdagen uppträdde Chris Kläfford med sin egen låt ”If Not With You, For You”. Men trots det känslosamma framträdandet höll det inte måttet för flera av jurymedlemmarna som rekommenderade den svenska artisten att gå tillbaka till att sjunga covers. 

– Den här låten fick mig inte att känna någonting, sa jurymedlemmen Howie Mendel. 

Redan i kvartsfinal låg Kläfford risigt till när han efter domarnas röster var tvungen att förlita sig på publikens kärlek. Då räddades han och lyckades ta sig vidare till kvartsfinal. 

Men där var alltså resan slut för den svenske artisten. Efter att ha räknat nattens röster stod det klart – Chris Kläfford får lämna ”America's Got Talent”. 

”Nationens älskling” 

Kläfford har tidigare kallats för ”nationens älskling” och har under tävlingens gång gjort stor succé. Bland annat för sin tolkning av John Lennons ”Imagine” som på bara en månad hade setts 23 miljoner gånger på Youtube. 

Men på hemmafronten hamnade han i blåsväder när han kritiserades för att ha mörkat sin medverkan i svenska ”Idol”. Det tog dock inte på Kläfford som i radioprogrammet Rix Morronzoo slog i från sig kritiken. 

– Jag har ju pratat högt om det där – men de har ju valt att inte ta med det. Jag är ju otroligt stolt över allt jag har gjort, så jag skulle aldrig mörka det själv. Men om jag går långt i tävlingen så lär det väl komma upp en stor artikel om att jag är ”fejk” och ”på låtsas”, sa han då. 

Går inte vidare till final 

Bara 10 akter av de 22 kvarstående i tävlingen har gått vidare till final. Kläfford stod i tävlingen mot ungdomskörer, dansare, magiker och komiker. 

Men trots att han inte lyckades ta sig hela vägen in i mål kan man inte säga att han gjort annat än en succéresa. 

Den svenske artistens framträdanden har flera gånger bemötts av stående ovationer, inte bara från publiken utan även från jurymedlemmarna. 

– Jag får gåshud varje gång du öppnar munnen. Jag älskar dina egna låtar, sa jurymedlemmen Gabrielle Union efter gårdagens semifinal. 

Så här ser Chris Kläfford ut - UTAN skägg! 

Året är 2010 och en ung herre vid namn Christoffer Sjögren prövar lyckan i ”Idol”...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.