Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter inspelningen av nya tv-serien: ”Är inte ett par”

Nya tv-serien ”Alla utom vi” handlar om ett par som desperat försöker bli gravida.
Foto: Warner/discovery+
”Alla utom vi” är en ny serie regisserad och skriven av Erik ”Jerka” Johansson, känd från ”Bonusfamiljen”.
Foto: Warner/discovery+
En av scenerna i ”Alla utom vi”.
Foto: Warner/discovery+
Björn Gustafsson spelar rollen som Ola.
Foto: Warner/discovery+

”Alla utom vi” är en ny svensk tv-serie på discovery+ om ett par som desperat försöker bli gravida. 

Nu berättar huvudrollsinnehavarna Alba August och Björn Gustafsson i en exklusiv intervju om den snabba och krävande inspelningen de gjorde medan de var tillsammans. 

– Vi är inte ett par i dag, säger Björn Gustafsson. 

Hilma är en rastlös tjej. 

Hon vill så mycket, vill framåt och vara drivande och tycker inte att man ska gnälla, men hon är så frustrerad, säger Alba August.

Det Hilma önskar sig allra mest är det som hon har så svårt att få.   

– Det är någonting med att leva i den där väntan. ”Snart ägglossning, sedan ska det plockas ut, sedan ska de försöka befrukta och kanske går det, annars får de försöka igen”. Samtidigt är hon ändå bestämd och har bestämt att de ska ha den där bebisen. 

Krävande inspelning

Alba August pratar om sin rollfigur i ”Alla utom vi”, en ny serie regisserad och skriven av Erik ”Jerka” Johansson, känd från ”Bonusfamiljen”. 

”Alla utom vi” är en ny svensk tv-serie på discovery+ om ett par som desperat försöker bli gravida.

Dramakomedin handlar om Hilma och Ola, ett par som desperat vill bli gravida. De får kämpa, och det går varken fort eller särskilt bra. 

I en gemensam intervju berättar nu Alba August och Björn Gustafsson om den krävande inspelningen, som de också vill beskriva som ”ett guldläge”. 

– Man får så mycket gratis av att jobba med någon som man är så nära och redan har kemi med. Man har en jargong, säger Alba August och fortsätter: 

– Det blev en viktig grej att vi levde ihop när vi var i den här processen för vi filmade i raketfart. Det krävdes så otroligt mycket förberedelse varje kväll och morgon och det hade inte gått att göra med någon annan. Vi gick in en bubbla och var där ihop. Vi pratade scener och text nästan dygnet runt. Någon utanför den processen hade nog inte haft förståelse för det. 

Björn Gustafsson: 

– Det finns en fördel i att Alba har sin bakgrund i ett dramatiskt hantverk och att jag kommer från komedin. Det har gjort att vi kunnat slå ihop de två delarna. Jag har fått en ny intuition i hur man kan göra en scen som är skriven ganska komisk mer dramatisk. 

Serien har nog tjänat mycket på att vi har kommit från två olika skrå. 

Med tanke på pandemin och att ni hade ett så tajt inspelningsschema, samtidigt som ni är med i nästan varenda scen – var det påfrestande, eller är det här den typen av projekt som var utmattande fast att det inte gör så mycket för att serien blivit så bra?

– När man ser resultatet känns det som att man har glömt hur det var. När någonting blir bra så gör det inget om det brann på inspelningen varje dag för det ser otroligt snyggt ut. Lite så känns det, samtidigt som det är dubbelt, säger Björn Gustafsson och fortsätter:  

– Mycket av tiden när man filmar något är väntan. Då vill man bara göra sina scener. Här fick vi bränna på. Filma, filma, filma och få det gjort, men också slippa vänta. Samtidigt kunde jag känna att vi var ganska slut. 

Alba, hur upplevde du det? 

– Jag tycker oftast att det är energikrävande att filma och vara i den processen, särskilt när det är varje dag. Man ska leverera och prestera och vara sitt bästa. När det är så korta projekt som det här - en och en halv månad - så ser man hela tiden slutet och fokuserar på resultatet. Men shit, vad trött man var efteråt, säger Alba August och fortsätter: 

– Jag har aldrig gjort ett projekt förut där det varit två stora huvudroller, att man gör något tillsammans med någon. Tidigare har jag alltid känt att jag varit ensam i det och själv fått handskas med prestationsångest och ångest inför olika saker och hur trött och stressad man är. Det var det som var så fint i det här, att vi var två, och bröt ihop under olika tillfällen och kunde dra upp och peppa varandra. Det gjorde att man orkade. 


”ALLA UTOM VI”

■ Svensk dramakomedi på tio avsnitt med premiär 12 februari på discovery+, streamingtjänsten som tidigare hette Dplay. Alba August och Björn Gustafsson spelar huvudrollerna som Hilma och Ola, ett par som desperat försöker bli gravida. Följer gör en känslomässig och ekonomisk berg- och dalbana. 

■ På rollistan finns även, bland andra, Edvin Törnblom, Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Celie Sparre och Göran Ragnerstam. 

■ ”Alla utom vi” är löst baserad på kanadensiska ”How to buy a baby”. Erik ”Jerka” Johansson och Sebastian Johansson har skrivit manus. Den förstnämnda regisserar serien. Serien produceras av Warner Bros ITVP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.