Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter ilskna kritiken – byter namn på kläderna

Här är familjen Kardashian.
Kim Kardashian West kritiseras för namnvalet på underklädeskollektionen.Foto: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Japanske borgmästaren Daisaku Kadowakas brev till Kim Kardashian West.Foto: City Kyoto / City Kyoto
Nu byter stjärnan namn på underklädeskollektionen.Foto: Instagram / Instagram

Kim Kardashian West, 38, hamnade i rejält blåsväder när hon släppte sin nya kollektion med formande underkläder med namnet ”Kimono”. 

Nu meddelar realitystjärnan på Instagram att namnet kommer att ändras.

Underklädeskollektionen som släpptes i förra veckan har fått namnet ”Kimono”, vilket väckte starka reaktioner och Kim anklagades för att vara respektlös mot den japanska kulturen.

Den japanska staden Kyotos borgmästare Daisaku Kadowaka bad i ett öppet brev att realitystjärnan skulle överväga namnvalet, skriver the Independent.

”Jag skriver det här brevet för att framföra våra tankar om Kimono och be dig att överväga ditt beslut att använda namnet Kimono i ditt varumärke”, inleder den japanske borgmästaren brevet.

Borgmästaren avslutade brevet med att bjuda in Kim Kardashian West för att besöka Kyoto för att ”uppleva kärnan i Kimono kulturen och förstå våra tankar”.

Ändrar namnet

I ett uttalande i New York Times som publicerades förra torsdagen menade Kardashian West att namnet ”Kimono” var menat att uppmärksamma ”skönheten och detaljen” som används för att göra den traditionella kimonon, men att hon däremot inte hade några planer på att ändra namnet.

Men i ett inlägg på Instagram skriver nu realitystjärnan att hon kommer byta namn på de formande underkläderna.

https://www.instagram.com/p/BzYFv6tAHRb/

”Jag lyssnar, lär mig och växer hela tiden – så jag uppskattar passionen och olika perspektiv som människor ger mig. När jag släppte namnet på min kollektion gjorde jag det med de bästa avsikterna i åtanke”, skriver Kardashian West i inlägget.

Hon avslutar inlägget med att skriva att kollektionen kommer att få ett nytt namn, något som kommer släppas snart, och tackar för förståelsen och stöttningen från fansen.