Efter grälet: Söderberg får stöd av Carola

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Under veckan har kritik riktats mot att Anna Books körkommun köpt röster. I kvällens semifinal röstades Rickard Söderbergs Halmstadskör ut - och får nu stöd av Carola: "De andra kommer från mindre städer och hejar på ett annat sätt. Rickard står i en klass för sig."
Foto: Olle Sporrong

Efter veckans gräl kring Anna Books köpta röster - nu fick Rickard Söderberg lämna "Körslaget".
Anna Book bröt ihop på knä, och efter sändningen fortsatte känslorna med en Carola som backade Söderberg.
–  De var för duktiga för det här programmet. De andra kommer från mindre  städer och hejar på ett annat sätt. Rickard står i en klass för sig,  säger Carola.


Inför lördagens semifinal i "Körslaget" kunde Expressen tidigare i veckan berätta hur irritation växt mot Anna Book och Munkfors insamling av pengar för att köpa röster i programmet.
Främst Rickard Söderberg var kritisk.
– Anna Book gör på sitt sätt. Samlar in pengar och kör sina storys. Jag ger bort mina pengar och satsar på att sjunga så bra vi kan, sa han.
I kväll föll han - mot just Anna Book. Och efteråt svallade känslorna fortfarande.
– Allt det där har skett utanför vår bubbla. Vi gjorde ett starkt nummer och mer kan vi inte göra. Jag har försökt hålla mig utanför det, bästa kören ska vinna - så har jag tänkt, säger Rickard som menar att inga hårda känslor existerar.
Att Book dragit in cirka 2 000 röster genom att ett bageri i Munkfors skänkt röster per såld bakelse skaver dock fortfarande:
– Ingen aning hur det påverkar, ingen vet det. Vi har också sålt bakelser, då har hela överskottet gått till arbete mot intolerans bland ungdomar. Vi har också sålt några tusen, jag tror de pengar gör väldigt stor nytta för ungdomar, säger han.

"Jag står över detta"

Anna Book har i sin tur konfronterat Rickard under veckan:
– Jag står över detta och är den jag är. Jag har fått kärlek på grund av detta, och det gav nog oss mer stöd. Jag vet inte om det slog tillbaka i stället, säger hon och fortsätter om Rickards kritik i veckan:
– Jag blev ledsen och förvånad. Men jag har fått ur mig det jag vill säga, och jag håller det privat. Det kanske inte var riktigt som jag önskade, men jag är nöjd med att jag är rak i ryggen. Jag säger inget ont om någon, säger hon.
Rickard får dock stöd - från Carola som berördes djupt under sändningen:
– "Himlen i min famn" var exemplariskt. Jag förstår att Rickard kanske känner att han skulle vara med nästa program. De var för duktiga för det här programmet. Inte att de andra är dåliga, men de kommer från mindre städer som hejar på ett annat sätt. Rickard står i en klass för sig, säger Carola.
Om röstköpen säger hon:
– No business like showbusiness. Det där kommer man alltid vara med om i tävlingar, fråga mig. Men Rickard har gjort bra ifrån sig, säger hon.
Anna Book har en sista passning:
– Nästa vecka vinner Munkfors, med ödmjukhet, glädje och kärlek.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.