Efter garderob-bråket – Läckberg får stöd

Keyyos reaktion på Läckbergs lägenhet: ”Sjukaste”
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES/ROJA STUDIOS STELLA PICTURES
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sveriges tidigare utrikesminister Margot Wallström stötte på mothugg efter att ha kritiserat Camilla Läckberg.

På Twitter ifrågasatte Wallström att författaren utser sin garderob till sitt viktigaste rum och samtidigt kallar sig för ”powerkvinna”.

Nu ger sig också tidigare partikollegan Thomas Bodström in i debatten.

– Jag tycker att Margot kom lite snett här, säger han i radioprogrammet Mix Megapol.

Viaplays ”Svenska powerkvinnor” har sedan premiären förra veckan fått utstå kritik, och en av de som kritiserat serien är Sveriges före detta utrikesminister Margot Wallström, 66.

Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ”gifter ner sig” och en människa som kallar sig själv ”Powerkvinna” går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet…?”, twittrade hon.

Camilla Läckberg svarade den före detta utrikesministern i ett långt inlägg på Instagram, där hon bland annat skrev:

Nej Margot. Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt”, skrev Camilla Läckberg.

Och fortsatte:

Lågt. Riktigt lågt Margot.”

Bodström: ”Kom lite snett”

Oenigheten fortsatte under tisdagseftermiddagen. Margot Wallström bemötte då Camilla Läckbergs Instagraminlägg på Twitter:

Ingen missunnar dig dina framgångar -tvärtom! Men jag hade trott att grunden till framgångarna har lagts i arbetsrummet. Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob.

På detta svarade Camilla Läckberg:

Anser för övrigt att du just nu använder DIN makt på ett högst oskönt sätt.

Många är de som slutit upp bakom författaren i debatten. Skådespelaren Alexander Karim, författaren Denise Rudberg och musikprofilen Daniel Breitholtz har alla skrivit uppmuntrande kommentarer.

Den senaste i raden att ge sig in i diskussionen är advokat- och radioprofilen Thomas Bodström, tidigare justitieminister (S).

– Jag tycker att Margot kom lite snett här. Därför att hon angrep det där med garderoberna. Det finns mycket att skoja om, Camilla Läckbergs hus, det fanns mycket enklare poänger att ta.

Bodström utvecklar sitt resonemang:

– Att hon har garderober som sitt favoritrum, det tycker jag inte är så roligt. Jag tycker att Margot gjorde rätt, det är roligt att de attackerar varandra lite, men hon gjorde det på fel sätt.

Bagge om kritiken: ”Det handlar inte om vem som är mest framgångsrik”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.