Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Programledarens mardröms- start i TV4: ”Höll på att brinna”

Expressen följer Tilde de Paula Eby bakom kulisserna en sändningsdag
Axel Pileby och Tilde de Paula Eby delar på programledarrollen.Foto: OLLE SPORRONG
Axel Pileby.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Ny säsong och nya utmaningar.

Onsdagens avsnitt av ”Efter fem” höll på att sluta i katastrof då studioreportern Sofia Geites mikrofon hettades upp.

– Den var varm och höll på att brinna. Jättedramatik här, säger programledaren Axel Pileby i ett klipp på Instagram.

Efter ett sommaruppehåll var det i måndags dags för TV4:s nya satsning ”Efter fem” att dra i gång igen. Programmet startade tidigare i år med Tilde de Paula Eby som programledare efter att hon valt att lämna ”Nyhetsmorgon”. 

Inför den nya säsongen av programmet har några ändringar gjorts. Under denna säsong kommer nämligen Tilde de Paula Eby endast att programleda programmet måndag till onsdag. På torsdagarna och fredagarna är det i stället Axel Pileby som tidigare varit studioreporter som kommer att programleda, och detta gör han tillsammans med Sofia Geite, 37 som studioreporter.

”Höll på att börja brinna”

Under onsdagen var det dags för Axel Pileby och Sofia Geite att leda sitt första avsnitt av ”Efter fem” och duon hyllades av tittarna på TV4:s Facebooksida. Men i ett inlägg på Instagram berättade de senare om att allt inte hade gått som planerat i programmet. Sofia Gietes mikrofon slutade nämligen fungera mitt i direktsändningen.

– Du, din mikrofon är avstängd, vilken mardrömsstart på det här Sverigesvepet, säger Axel Pileby till sin kollega och fortsätter:

– Lite dramatik här innan den här sektionen. Vi trodde du hade glömt sätta på mikrofonen men det var inte så utan den var varm och höll på att brinna. Jättedramatik här.

– Det är hett här vår första dag, säger Sofia Geite.

I klippet berättar även Sofia Geite om vad hon fick veta efter att kameran stängts av. Det kunde nämligen ha slutat i en riktig katastrof.

– Jag vet inte exakt vad det var men ljudteknikern kom fram sen och berättade att det faktiskt höll på att börja brinna. Jag vet faktiskt inte varför. Det kan vara för de härliga premiärnerverna hos mig och Axel gjorde att allting blev väldigt varmt i studion, säger hon.

Expressen har sökt TV4.

https://www.instagram.com/p/B1Lx4fIgDDm/