Nu ställer sig Chris Cornells familj skeptiska mot rättsläkarens uttalande om att dödsfallet var ett självmord. Bilden är från en konsert med bandet Audioslave 2005. Foto: VAUGHN YOUTZNu ställer sig Chris Cornells familj skeptiska mot rättsläkarens uttalande om att dödsfallet var ett självmord. Bilden är från en konsert med bandet Audioslave 2005. Foto: VAUGHN YOUTZ
Nu ställer sig Chris Cornells familj skeptiska mot rättsläkarens uttalande om att dödsfallet var ett självmord. Bilden är från en konsert med bandet Audioslave 2005. Foto: VAUGHN YOUTZ
Chris Cornell uppträder med sitt band Soundgarden 2012. Foto: BRITTA PEDERSENChris Cornell uppträder med sitt band Soundgarden 2012. Foto: BRITTA PEDERSEN
Chris Cornell uppträder med sitt band Soundgarden 2012.  Foto: BRITTA PEDERSEN

Efter dödsfallet: Chris Cornells familj kritiska mot läkaren

Publicerad

Den 52-åriga sångaren hittades död på ett hotellrum i Detroit i onsdags. 

Dödsorsaken var enligt läkare självmord.

Nu ställer sig familjen kritiska till bedömningen och påpekar att Chris Cornell tog receptbelagd medicin, rapporterar AP.

Familjen säger i ett utlåtande att det inte går att vara säker på dödsorsaken innan resultatet från obduktionen är klart. Enligt advokaten Kirk Pasich tog Chris Cornell lugnande tabletter av märket Ativan, skriver AP.

 

LÄS MER: Läkaren: Chris Cornell tog sitt liv  

 

Cornells hustru Vicky säger i utlåtandet att hon hade pratat med sin man efter den uppmärksammade konserten och att han då sade att han kan ha tagit "en eller två extra Ativan".

Familjen menar att man inte vill dra förhastade slutsatser innan dödsorsaken är fastställd och man vet om han hade några substanser i blodet under den aktuella kvällen.

Hyllas av rockgiganter

Enligt BBC har rockstjärnan Alice Cooper kallat Cornell för "den bästa rösten inom rock n roll". Även popikonen Sir Elton John har stämt in i hyllningskören. Under gårdagen publicerade engelsmannen en bild på Instagram föreställandes Chris Cornell. Till bilden skrev han: "Chockad och ledsen över Chris Cornells plötsliga död. Fantastisk sångare, låtskrivare och en älskvärd man. Mina kondoleanser till hans fru och familj, bandmedlemmar och vänner".

https://www.instagram.com/p/BUOkWvqhwZq/?taken-by=eltonjohn&hl=sv

Led Zeppelin-gitarristen Jimmy Page framförde sin sorg på Twitter: "Vila i frid, Chris Cornell. Otroligt talangfull. Otroligt ung. Otroligt saknad."

https://twitter.com/JimmyPage/status/865129669590384642

Artisten Billy Idol valde liksom Jimmy Page att uttrycka sin sorg genom ett flertal inlägg på Twitter, bland annat genom att länka till låten "Fell on Black Days" av Cornells band Soundgarden:

https://twitter.com/BillyIdol/status/865476478904836097

Disco-legendaren Nile Rodgers kallar Chris Cornell "min speciella bror" och sade han inte kunde ta in nyheten om dödsfallet.

– Jag är chockad. Jag vet inte ens hur jag ska hantera det, säger han enligt BBC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag