Daniel Paris tävlade bland annat i lördagens PostkodmiljonärenDaniel Paris tävlade bland annat i lördagens Postkodmiljonären
Daniel Paris tävlade bland annat i lördagens Postkodmiljonären
Rickard Sjöberg är programledareRickard Sjöberg är programledare
Rickard Sjöberg är programledare

Efter den tävlandes hårda ord: "Tagga ner"

Publicerad

Programledaren Rickard Sjöberg hånades oväntat under "Postkodmiljonären" av den tävlande Daniel Paris.

Nu tonar Rickard Sjöberg ned det inträffade - som visas i sändning på lördag kväll.

– Det var kärleksfullt, grabbgnabb. Han vann och fick mig att tagga ner mitt gnäll, och så får det bli, säger Rickard Sjöberg.

Profilen Daniel Paris, 28, gästar under lördagen "Postkodmiljonären" och programledaren Rickard Sjöberg, 47.

Men inspelningen av programmet, som skedde för en tid sedan, var inte fri från dramatik - ty plötsligt kom ett hån som från ingenstans.

 

LÄS MER: Profilens hårda ord mot Rickard Sjöberg

 

Rickard Sjöberg berättar i ett mellansnack att flera personer brukar "gå på" honom och anmärker på när han använder engelska ord under programmet.

Det är då det oväntade händer.

– Vad jobbigt det måste vara att vara dig: en vit, äldre, välbärgad man från Sverige. Och du är så utsatt Rickard! säger Daniel Paris plötsligt.

Daniel Paris påpekar också på skämt att Rickard Sjöberg är så utsatt och han måste börja ta kampen och "äga den här pucken".

Det fick Rickard Sjöberg efter inspelningen att kommentera det hela på Instagram.

"Jag lovar att jag ska försöka äga den här pucken nu, Daniel Paris", skriver programledaren.

Han avslutar sitt inlägg med hashtaggen #kränktvitman.

 

 

 

 

På lördag kväll visas programmet på tv. Och strax innan sändning tonar Rickard Sjöberg ned det inträffade, som han säger inte var så alltvarligt menat som det såg ut.

Rickard Sjöberg: "Grabbgnabb"

– Det var kärleksfullt. Jag tror att det framgår att han skämtade men växlade på ganska så hårt, och raljerade och överdrev lite grann, tror jag, säger Rickard SJöberg, och fortsätter:

– Jag drog upp växlarna lite grann, men det var kärleksfullt grabbgnabb.

 

LÄS MER: Rickard Sjöberg om kärleksstödet

 

Han berättar att de båda haft kontakt sedan det inträffade under inspelningen.

– Ja, han gillar mig och jag gillar honom, säger Rickard Sjöberg.

Och han erkänner att Daniel Paris vann "striden".

– Han vann, han fick mig att tagga ner mitt gnäll, och så får det bli, avslutar Rickard Sjöberg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag