Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bröllopet – nu tävlar de mot varandra i "Superstars"

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir en ny säsong av ”Superstars” på Kanal 5 – och i nya säsongen möts äkta makarna och skidåkarparet Anna och Emil Jönsson Haag i grenarna.

Efter sommarens bröllop tävlar de nu mot varandra för första gången.
– Det finns väl ingen man hellre vill slå, berättar Anna om utmaningen att möta maken.

När "Superstars" kommer tillbaka med en ny säsong i Kanal 5 blir det även en kamp mellan äkta makarna och skidparet Anna och Emil Jönsson Haag.

Båda avslutade sina respektive professionella skidåkarkarriärer tidigare i år och i somras gifte de sig på Furillen, ön utanför Gotlands nordöstra kust. Nu väntar nya utmaningar.

– Det finns väl ingen man hellre vill slå. Man pikar nog varandra, men det är hjärtligt vi har gjort hela våra elitkarriärer bredvid varandra. Det känns roligt att göra det här tillsammans, berättar Anna inför utmaningen att tävla mot Emil.

Och Emil håller med, men berättar också att de också kommer att stötta varandra.

– Det blir en riktig kamp mellan oss två. Det är kul att vi är med båda två och vi kommer stötta och peppa varandra, men hon är ju den man vill slå. Det känns som att det är upplagt för kamp. Det är lite prestige i det för oss båda, berättar han.

Uthålligheten en styrka

Deras styrka i tävlingen tror de båda är deras uthållighet. Anna berättar också att hon är nervös över att inte vara riktigt så bra som hon vill.

Att det inte var så länge sedan de avslutade sina respektive karriärer tror de också är en fördel – även om de inte längre är i samma form som de är vana vid.

– Vi har bra tränade kroppar för att hålla på länge. Vi har lagt av ganska nyligen, men jag har aldrig känt mig så otränad som jag är nu, berättar Emil och fortsätter: 

– Men vi vet inte hur bra tränade de andra är. Jag hoppas på de här fysiska grejerna, inte de här klurigheterna och lösa problem, säger han.

"Stefan Holm är en favorit"

Bland de andra deltagarna finns Susanna Kallur, Stefan Holm och Glenn Hysén. Medan Anna tror att Susanna Kallur kan bli svår att slå ser Emil Jönsson Stefan Holm som det största hotet.

– Stefan Holm är jag lite orolig för. Han känns som han har en väldigt bra kombo, han är atletisk, lätt i kroppen, explosiv och har också ett huvud som verkligen är skarpt. En sån mix tror jag kan vara väldigt bra. Han är absolut en stor favorit, säger han.

Hans egen taktik kommer att bli kompis med de andra och bilda pakter avslöjar han.  

– Jag kommer bli vän med så många som möjligt och spela på det och göra pakter. Vi får se vad det blir, säger han och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.