Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter bråket – vändningen i dansbandet Nya Vikingarna

Gitarristen Chris Andersen sparkades från Nya Vikingarna – gör comeback i bandet Foto: OLLE SPORRONG
Nya Vikingarna på sin releasefest i våras Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nya Vikingarna-sångaren Kenneth Wahlberg med gamla frontmannen Christer Sjögren Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Dansbandet Nya Vikingarna går igenom en turbulent period. 

Sångaren Kenneth Wahlberg har sjukskrivit sig efter att ha sparkat bandmedlemmen Chris Andersen.

Nu får ex-medlemmen chansen igen – och turnerar tillsammans med den forna frontmannen Christer Sjögren, något som Ystads Allehanda var först att skriva om.

– Jag har inget otalt med någon annan i bandet, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen. 

Det var i september förra året som Vikingarna – ett av Sveriges mest populära dansband – återförenades utan sångaren Christer Sjögren, något som Ystads Allehanda var först att skriva om.

Men sedan dess har bandet haft en turbulent period. I maj fick bandets gitarrist Chris Andersen sparken efter meningsskiljaktigheter med bandets nya sångare Kenneth Wahlberg. Dessutom hoppade Nya Vikingarnas manager Peo Thyrén av.

 

LÄS MER: Pengaklyftan i nya Vikingarna 

 

Men det har inte varit det enda problemet för Nya Vikingarna. I juni bekräftade sångaren Kenneth Wahlberg uppgifter om att det förekommit förinspelad sång på scen – något som kritiserats av såväl publik som namnkunniga experter i dansbandsbranschen.

Även bandets sparkade gitarrist har berättat om det utbredda användandet av förinspelad sång – på flera videoklipp som Expressen tagit del av ser man tydligt hur Kenneth Wahlberg mimar på scen.

Återförenades med Christer Sjögren

Bandet har haft flera spelningar under sommaren – bland annat på Peace & Love-festivalen där klassiska frontmannen Christer Sjögren återförenades med gruppen på scen. 

Han var då bokad som gästartist under konserten men när nuvarande sångaren Kenneth Wahlberg plötsligt blev sjuk, fick Christer Sjögren ta över hela sången.

Kenneth Wahlberg är nu sjukskriven på obestämd tid. 

– Det är ovisst när jag är tillbaka, säger han och avböjer att kommentera saken närmare. 

 

LÄS MER: Sanningen: Sparkas från Nya Vikingarna

 

”Inget otalt med någon annan”

Under de kommande spelningarna har bandet valt att koppla på den sparkade bandmedlemmen Chris Andersen igen – den här gången som sångare. 

– Jag blev kontaktad av Vikingarnas management som undrade om jag kunde vikariera som sångare. Jag har inget otalt med någon annan i bandet än Kenneth som är sjukskriven, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!