Gitarristen Chris Andersen sparkades från Nya Vikingarna – gör comeback i bandet Foto: OLLE SPORRONGGitarristen Chris Andersen sparkades från Nya Vikingarna – gör comeback i bandet Foto: OLLE SPORRONG
Gitarristen Chris Andersen sparkades från Nya Vikingarna – gör comeback i bandet Foto: OLLE SPORRONG
Nya Vikingarna på sin releasefest i våras Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESNya Vikingarna på sin releasefest i våras Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nya Vikingarna på sin releasefest i våras Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nya Vikingarna-sångaren Kenneth Wahlberg med gamla frontmannen Christer Sjögren Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSONNya Vikingarna-sångaren Kenneth Wahlberg med gamla frontmannen Christer Sjögren Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Nya Vikingarna-sångaren Kenneth Wahlberg med gamla frontmannen Christer Sjögren Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Efter bråket – vändningen i dansbandet Nya Vikingarna

Publicerad

Dansbandet Nya Vikingarna går igenom en turbulent period. 

Sångaren Kenneth Wahlberg har sjukskrivit sig efter att ha sparkat bandmedlemmen Chris Andersen.

Nu får ex-medlemmen chansen igen – och turnerar tillsammans med den forna frontmannen Christer Sjögren, något som Ystads Allehanda var först att skriva om.

– Jag har inget otalt med någon annan i bandet, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen. 

Det var i september förra året som Vikingarna – ett av Sveriges mest populära dansband – återförenades utan sångaren Christer Sjögren, något som Ystads Allehanda var först att skriva om.

Men sedan dess har bandet haft en turbulent period. I maj fick bandets gitarrist Chris Andersen sparken efter meningsskiljaktigheter med bandets nya sångare Kenneth Wahlberg. Dessutom hoppade Nya Vikingarnas manager Peo Thyrén av.

 

LÄS MER: Pengaklyftan i nya Vikingarna 

 

Men det har inte varit det enda problemet för Nya Vikingarna. I juni bekräftade sångaren Kenneth Wahlberg uppgifter om att det förekommit förinspelad sång på scen – något som kritiserats av såväl publik som namnkunniga experter i dansbandsbranschen.

Även bandets sparkade gitarrist har berättat om det utbredda användandet av förinspelad sång – på flera videoklipp som Expressen tagit del av ser man tydligt hur Kenneth Wahlberg mimar på scen.

Återförenades med Christer Sjögren

Bandet har haft flera spelningar under sommaren – bland annat på Peace & Love-festivalen där klassiska frontmannen Christer Sjögren återförenades med gruppen på scen. 

Han var då bokad som gästartist under konserten men när nuvarande sångaren Kenneth Wahlberg plötsligt blev sjuk, fick Christer Sjögren ta över hela sången.

Kenneth Wahlberg är nu sjukskriven på obestämd tid. 

– Det är ovisst när jag är tillbaka, säger han och avböjer att kommentera saken närmare. 

 

LÄS MER: Sanningen: Sparkas från Nya Vikingarna

 

”Inget otalt med någon annan”

Under de kommande spelningarna har bandet valt att koppla på den sparkade bandmedlemmen Chris Andersen igen – den här gången som sångare. 

– Jag blev kontaktad av Vikingarnas management som undrade om jag kunde vikariera som sångare. Jag har inget otalt med någon annan i bandet än Kenneth som är sjukskriven, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag