Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter år av strider – nu är Jolie och Pitt singlar

Brad PittFoto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Angelina JolieFoto: ZUMAPRESS.COM / MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Efter tre år av infekterade tvister är Angelina Jolie och Brad Pitt nu officiellt singlar.

Dock återstår förhandlingar innan skilsmässan kan gå igenom lagligt.

Enligt People uppges båda skådespelarna ha gått vidare i sina kärleksliv.

Det är en av världens mest omtalade uppbrott. Trots att det har gått snart tre år sedan Angelina Jolie, 43, ansökte om skilsmässa från Brad Pitt, 55, så är det först nu som ex-makarna kan kalla sig för singlar.

Enligt People beslutade en domare under fredagen att stjärnskådespelarna inte längre är man och fru i juridisk mening. Dock återstår förhandlingar innan skilsmässan kan fullbordas.

– Båda fokuserar på vad om är bäst för barnen, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Ex-makarna har sex barn tillsammans: Maddox, 17, Pax, 15, Zahara, 14, Shiloh, 12, och 10-åringarna Vivienne och Knox.

People rapporterar att både Pitt och Jolie ska ha gått vidare i sina kärleksliv – även om ingen av dem officiellt har bekräftat uppgifterna. Brad Pitt sägs dejta skådespelarkollegan Charlize Theron, 43, men det har också spekulerats i en återförening med Jennifer Aniston, 50. The Business Times rapporterade förra månaden att Angelina Jolie har inlett en relation med en brittisk miljardär, boende i London.

År av strider

Jolie och Pitt träffades 2005 när de spelade in ”Mr & Mrs Smith”, men började officiellt dejta några månader efter att filmen haft premiär. I januari 2006 bekräftade paret att Angelina Jolie väntade barn. 

2015 gifte de sig under en intim ceremoni på en gård i södra Frankrike. Men bara två år senare ansökte Angelina Jolie om skilsmässa på grund av ”oförsonliga skillnader”, och begärde dessutom vårdnaden om barnen. 

Sedan dess har ex-paret legat i ständigt pågående rättsliga tvister, som har gällt både vårdnadsfrågor och ekonomiska uppgörelser. I juni 2018 gjorde rätten ett detaljerat schema över vilja tider Pitt har rätt att träffa barnen – förutom Maddox, som anses vara gammal nog att bestämma själv. 

I november 2018 nådde paret en tillfällig överenskommelse om hur vårdnaden skulle se ut. Enligt en uppgiftslämnare till People ”pekade allt på att konflikten rörde sig mot en lösning.” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.