Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter anklagelserna mot Aviciis manager – nu ger han sin sanning

Tim "Avicii" Bergling. Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim "Avicii" Bergling. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Ash Pournouri. Foto: SVT

Han var mannen bakom Aviciis enorma framgångar, men anklagades för att ha pressat den svenska världsstjärnan hårt.

Nu ger Ash Pournouri sin version – och menar att dokumentären om Avicii, "True stories", ger en felaktig bild.

– Jag var extremt frustrerad med människorna i hans närhet, som trodde att de skyddade honom genom att inte berätta för oss hur allvarligt det var, säger han till GQ.

I Avicii-dokumentären "True Stories" ses Tim "Avicii" Bergling övertalas till att uppträda bara timmar efter en allvarlig operation. Artisten uppmuntras också göra intervjuer hög på smärtstillande.

Aviciis tidigare manager Ash Pournouri har anklagats för att ha pressat Avicii för hårt, men nu vill han ge sin bild.

I en intervju med magasinet GQ – gjord via mejl – menar Pournouri att han och hans team under lång tid inte kände till Tim Berglings kamp med alkohol och tabletter. Magsinet konstaterar också att han menar att "True stories"-dokumentären är missvisande och felaktig.

– Jag var extremt frustrerad med människorna i hans närhet, som trodde att de skyddade honom genom att inte berätta för oss hur allvarligt det var vid olika tillfällen, och som trodde att det var privat och inget vi hade något med att göra, säger Ash Pournouri till tidningen.

 

 

Avbokade flera världsturnéer

Pournouri menar att han fick veta om Aviciis bruk av smärtstillande först i november 2014, och berättar för GQ att han då höll en intervention med Bergling. De kom då överens om att boka om flera av hans kommande konserter för att Tim Bergling skulle kunna vila upp sig i Stockholm. 

Men enligt Pournouri valde Avicii att lämna Sverige, medan managern bokade av fler konserter – något han bekräftar genom att visa upp en lista på de konserter han avbokade under 2013, 2014 och 2015. Pournouri säger också i GQ att han avbokade flera världsturnéer mot Aviciis vilja och hävdar att det kostade 60 miljoner kronor i förlorade intäkter.

 

 

”Pågående problem mellan oss”

Sommaren 2015 höll Pournouri tillsammans med hela teamet en ny intervention för Tim Bergling, som då gick med på att lägga in sig på en rehabiliteringsklinik. Managern uppger för GQ att han uttryckligen förbjöd Avicii att boka in fler konserter utan hans vetskap, men att det under 2016 bokades in spelningar ändå.

– Det var ett pågående problem mellan oss. Agenter lyssnade på honom som den slutgiltiga beslutstagaren. Även då så försökte jag få honom att kompromissa, och göra ett anonymt gig i Stockholm för att se om han var redo. Vilket han gick med på, men avbokade i sista minuten. Han insisterade på att han inte behövde bevisa något och att han mådde bättre än någonsin, redo att turnera igen. Men eftersom det inte passade med vinkeln, så är inte det med i dokumentären, säger Pournouri.

Men efter det första giget i mars 2016 började Avicii avboka konserterna igen, och ersatte de som drabbades av det.

 

Rättelse: Tidigare stod det i texten att Ash Pournouri var den som sågs övertala Tim Bergling att turnéra kort efter en operation i "Avicii: True stories". Det stämmer inte.