Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter amningsbilden – nu svarar hon på kritiken

Foto: LASSE SVENSSON
Foto: LASSE SVENSSON
Foto: JAN WIRIDÉN / JAN WIRIDÉN GT/EXPRESSEN

Claudia Galli Concha delade med sig av en bild när hon ammar sin dotter.

Nu berättar hon om stödet från fansen – men svarar också på kritiken.

– Någonstans är det lite konstigt kan jag tycka. Det är 2017 och det är ganska normalt att amma, säger hon.

I november förra året fick Claudia Galli Concha och maken Manuel Concha dottern Celeste. I sin blogg berättar skådespelaren om småbarnslivet och nyligen laddade hon också upp en bild på Instagram där hon ammar sin dotter.

Bilden har i skrivande stund gillats över 1200 gånger och många berömmer Claudia Galli Concha för inlägget. Men bland kommentarerna finns det också de som anser att skådespelaren enbart laddat upp bilden för att provocera. Många försvarar dock Claudia Galli Concha i kommentarfältet och själv har hon svårt att förstå kritiken.

 

https://www.instagram.com/p/BVnN8Ygjq4T/

Däremot är hon inte särskilt förvånad.

– Jag tror att det är lite av en generationsgrej faktiskt. Jag får en känsla av att det oftast är lite äldre som tycker att det är provocerande. Men det är så bisarrt att sexualisera amning, för på något sätt är det ju det man gör när man tycker det är sjukt, perverst eller vad man ni tycker, säger hon och fortsätter:

– Det är ju en väldigt avsexualiserad situation. Det finns 10 miljoner andra gånger där man är mer avklädd, sexig eller porrig än när man ammar. Dessutom är man ju påklädd i övrigt, man ser bara en liten del av ett bröst för det sitter ju ett barn där också.

 

LÄS MER: Claudia Galli Concha lämnar radiojobbet efter babybråk 

 

Claudia Galli Concha: "Tänker inte ens på det"

Claudia Galli Concha har också en annan förklaring till varför folk kanske reagerar negativt:

– De som skriver de här kommentarerna har förmodligen aldrig ammat, eller så var det åtminstone länge sen de gjorde det. Som sagt, att folk tycker och tänker, särskilt när man har en blogg, är inte förvånande men någonstans är det lite konstigt kan jag tycka. Det är 2017 och det är ganska normalt att amma, säger hon.

 

LÄS MER: Claudia Galli Concha visar upp bebislyckan 

 

Den stora majoriteten av kommentarerna har dock varit övervägande positiva. Claudia Galli Concha säger sig dock inte ens ha funderat kring inlägget.

– Jag tänker inte ens på det för det är så naturligt. För mig är det naturligare än att ta en selfie där jag bara lägger upp en bild på mitt ansikte. Här är jag och mitt barn i en helt vanlig situation. Det är ingen stor grej, det är ett barn som ska ha mat och det är det enda det handlar om, säger hon och fortsätter:

– Jag har aldrig tänkt att jag ska gå längst fram i ledet när det gäller offentlig amning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.